Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vera Mavrić: Konsultacije MIP-a Kine i Srbije doprinose produbljivanje saradnje dveju zemalja u više oblasti


Državna sekretarka u Ministarstvu inostranih poslova Srbije Vera Mavrić je 18. aprila u ekskluzivnom intervjuu Kineskom međunarodnom radiju izjavila da je cilj njene posete Kini vođenje konsultacija sa kolegama iz kineskog Ministarstva spoljnih poslova o razvoju bilateralnih odnosa i pitanja od zajedničkog inter

Državna sekretarka u Ministarstvu inostranih poslova Srbije Vera Mavrić je 18. aprila u ekskluzivnom intervjuu Kineskom međunarodnom radiju izjavila da je cilj njene posete Kini vođenje konsultacija sa kolegama iz kineskog Ministarstva spoljnih poslova o razvoju bilateralnih odnosa i pitanja od zajedničkog interesa.

Mavrićeva je rekla da je saradnja između dva ministarstva od izuzetnog značaja, i da konsultacije pružaju dobru priliku dvema zemaljma u razvoju njihovih bilateralnih odnosa i produbljivanju saradnje u više oblasti.

"Saradnja dva ministarstva je zaista velika, izuzetna I ova je u stvari prilika da zajednički napravimo neki presek odnosa, da damo ocenu razvoja odnosa, da razmatramo mogućnosti za unapređenje saradnje u oblasti ekonomije, u oblasti obrazovanja, kulture, sporta, turizma, jer su sve to neka oblast saradnje koja pokazuje značajan stepan interesa. Konsultacija će takođe da bude prilika da se razmene mišljenja o nekim aktuelnim međunarodnim pitanjima koja su od interesa za obe strane. "

Mavrićeva je takođe izrazila nadu da će u razmeni dveju zemalja biti postignuti novi plodovi u okviru saradnje Kine i zemalja centralne i istočne Evrope.

Izvor: serbian.cri.cn