Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ven Điabao se sastao sa liderima Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije

Ven Điabao se sastao sa liderima Srbije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Slovenije


Kineski premijer Ven Điabao juče se u Varšavi sastao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, predsednikom Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, premijerom Crne Gore Igorom Lukšićem, makedonskim premijerom Gruevskim i slovenačkim premijerom Janezom Janšom. Na sa

Kineski premijer Ven Điabao juče se u Varšavi sastao sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, predsednikom Saveta ministara BiH Vjekoslavom Bevandom, premijerom Crne Gore Igorom Lukšićem, makedonskim premijerom Gruevskim i slovenačkim premijerom Janezom Janšom. Na sastanku sa Mirkom Cvetkovićem, Ven Điabao je rekao da Kina i Srbija imaju veliki potencijal u infrastrukturi, kao i da dve strane moraju da osiguraju uspešno završenje izgradnje mosta preko Dunava.

Cvetković je ukazao da su dobri odnosi sa Kinom doneli značajne rezultate u privredi.

Na sastanku sa Zoranom Milanovićem, Ven Điabao je istako da ova godina predstavlja 20. godišnicu osnivanja diplomatskih odnosa. Kina je spremna da zadržava razmenu na visokom nivou sa Hrvatskom, i da podržava preduzeća u Kini da učestvuju u izgradnji luka i železnice u Hrvatskoj. Milanović je rekao da Hrvatska želi da iskoristi svoju geografsku prednost i da proširi saradnju u trgovini i saobraćaju.

Kada je reč o saradnji sa Crnom Gorom, kineski premijer je ukazao da Kina hoće da unapređuje svoja preduzeća da učestvuju u izgradnji puteva i luka u Crnoj Gori. Lukšić je pohvalio što je Kina pružila podršku za privredni razvoj Crne Gore, nadajući se da će jačati saradnju u energetici, informacijama, saobraćaju kao i u drugim oblastima.

IIzvor:serbian.cri.cn