Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Veleposlanstvo NR Kine u Crnoj Gori darivalo osnovnu školu u Pljevljima

Veleposlanstvo NR Kine u Crnoj Gori darivalo osnovnu školu u Pljevljima


Kineski veleposlanik u Crnoj Gori, Zhi Zhaolin, 16. lipnja posjetio je Osnovnu školu ''Dušan Ivović'' u Pljevljima, na sjeveru Crne Gore. Zhi je tamo stigao u pratnji savjetnika crnogorske vlade. Škola je na poklon dobila informatičku opremu, odnosno kompjutor, printer te sportski i školski pribor. Škola

Kineski veleposlanik u Crnoj Gori, Zhi Zhaolin, 16. lipnja posjetio je Osnovnu školu ''Dušan Ivović'' u Pljevljima, na sjeveru Crne Gore. Zhi je tamo stigao u pratnji savjetnika crnogorske vlade. Škola je na poklon dobila informatičku opremu, odnosno kompjutor, printer te sportski i školski pribor.

Škola se nalazi u siromašnom dijelu Kosanici, na planini Durmitor i u njoj radi jedan učitelj koji podučava sedmoro učenika. On u njoj radi već 23 godine i kroz nju je prošlo oko 80 učenika. Neki od njih su danas poznati političari, a škola se može pohvaliti i državnim prvakom natjecanja za kemiju i najboljim šahistom.

Učenici škole, zajedno sa svojim učiteljem, razveselili su se poklonima veleposlanika Zhija. Savjetnik crnogorske vlade, koji je također bio učenik ove škole naglasio je kako je ova gesta kineskog veleposlanstva iskaz prijateljskog odnosa Kine prema Crnoj Gori te da će ovaj događaj ostati u dugom sjećanju kosaničkih osnovnoškolaca.

Izvor: croatian.cri.cn