Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Veleposlanica NR Kine Deng Ying u Korčuli

Veleposlanica NR Kine Deng Ying u Korčuli


Nova veleposlanica Narodne Republike Kine Deng Ying nakon nastupnog posjeta Splitu, danas je stigla u Grad Korčulu. Gradonačelnik Vinko Kapelina dočekao je njenu ekselenciju Deng Ying, ekonomskog savjetnika Gai Guoqiang i prvu tajnicu QU Huibin u Orebiću iz kojeg je organiziran prijevoz brodom za putnike od strane

Nova veleposlanica Narodne Republike Kine Deng Ying nakon nastupnog posjeta Splitu, danas je stigla u Grad Korčulu. Gradonačelnik Vinko Kapelina dočekao je njenu ekselenciju Deng Ying, ekonomskog savjetnika Gai Guoqiang i prvu tajnicu QU Huibin u Orebiću iz kojeg je organiziran prijevoz brodom za putnike od strane Grada Korčule.

Nakon razgledavanja grada, posjete muzeju Marka Pola i Gradskom muzeju, uslijedio je službeni doček u Vijećnici gdje je gradski vijećnik Vjeran Filippi održao kratku prezentaciju i predavanje o bitnim projektima i strategijama Grada Korčule.

Deng Ying na Korculi

Veleposlanica je nakon kratkog odmora u Hotelu Dimitrij Lešić dočekana uz dobrodošlicu ženske klape „Sv. Cecilija“ na svečanom ručku gdje se upoznala sa čelnicima grada Korčule. Deng Ying iz daleke i goleme zemlje, koja je na dužnosti veleposlanice svega dva mjeseca, po prvi puta je posjetila Korčulu grad prijatelj kineskog grada Yangzhou u kojem je znameniti Korčulanin Marko Polo prije sedam stoljeća bio gradonačelnik. Zanimljivo je da je nedavno u posjeti gradu Marka Pola bila delegacija iz Yangzhoua i Vinko Kapelina je pozvan na međunarodni sajam u travnju gdje će otvoriti ured zbog sve većeg broja turista iz Kine.

Popodne će njena ekselencija Deng Ying sa izaslanstvom pogledati Morešku, viteški bojevni mačevni ples, a potom s gradonačelnikom Kapelinom i suradnicima posjetiti prezentaciju lokalnih poduzetnika proizvođača ulja i vina u Pupnatu.

Izvor: dubrovacki.hr