Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Veleposlanica Kine: Hrvatska visoko cijeni razvoj

Na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i poziv župana jučer i danas sam u posjetu Međimurskoj i Krapinsko – zagorskoj županiji. Posjet je vrlo sadržajan i bogat. Upoznala sam se s osnovnim informacijama i posjetila četiri tvrtke i jednu ekonomsku školu. Dva župana i pročelnik iz Ministarstva su stalno
Veleposlanica Kine: Hrvatska visoko cijeni razvoj
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Na inicijativu Ministarstva vanjskih poslova i poziv župana jučer i danas sam u posjetu Međimurskoj i Krapinsko – zagorskoj županiji. Posjet je vrlo sadržajan i bogat. Upoznala sam se s osnovnim informacijama i posjetila četiri tvrtke i jednu ekonomsku školu. Dva župana i pročelnik iz Ministarstva su stalno sa mnom i to je znak da Hrvatska visoko cijeni razvoj, svaka županija ima jasan razvoj i to je na mene ostavilo dubok dojam.

Osjećam da ove dvije županije imaju dobar razvoj i planiranje, a također vidim potencijal za suradnju između dvije zemlje ne samo na nivou države već i lokalnih uprava. Možemo razvijati bilateralnu suradnju ne samo na području gospodarstva i ekonomije već i u oblasti kulture, obrazovanja, turizma i energetike. Ovo je početak, a kinesko Veleposlanstvo će biti most za daljnje kontakte i buduću suradnju. Mi ćemo pružiti veliku pomoć i dati podršku. Želim se zahvaliti Ministarstvu vanjskih poslova Hrvatske na srdačnosti i odličnoj organizaciji posjeta. Imam veliko povjerenje prema budućoj suradnji – rekla je veleposlanica NR Kine, Njezina Ekselencija Deng Ying nakon dvodnevnog boravka u Krapinsko – zagorskoj županiji u kojem je posjetila Terme Tuhelj i dvije tvrtke na području općine Bedekovčina, Inkop, tvornicu kože i obuće, te Zagorku, tvornicu kamina, kaljevih peći i vatrostalnih materijala.

Delegaciju Krapinsko – zagorske županije predvodio je župan Željko Kolar koji je istaknuo da je to također i nastavak razvoja klastera sjeverozapadne Hrvatske kako bi se s kvalitetnim proizvodima lakše došlo do kineskog tržišta. Inkop se nada suradnji s Kinom na svojim posebnim proizvodima, primjerice obućom za vojsku, a Zagorka na energetskim projektima koje Kina provodi u regiji, a u kojima bi sudjelovala s vatrostalnim materijalima. Njezina Ekselencija obećala je svu pomoć i uspostavu kontakata s kineskim ulagačima u termoelektrane u regiji.

Izvor: poslovni.hr