Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Većina učenika u Resavici opredelila se za kineski jezik

U Resavici, rudarskom centru Srbije, od 180 đaka, njih 118 odlučilo je da uči kineski jezik. Nastava se održava u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", koja je deo programa saradnje Kine i Srbije u oblasti obrazovanja, u četiri odeljenja sa po 30 đaka, pišu beogradske Večernje novosti. Đaci su već savladali os
Većina učenika u Resavici opredelila se za kineski jezik
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

U Resavici, rudarskom centru Srbije, od 180 đaka, njih 118 odlučilo je da uči kineski jezik. Nastava se održava u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić", koja je deo programa saradnje Kine i Srbije u oblasti obrazovanja, u četiri odeljenja sa po 30 đaka, pišu beogradske Večernje novosti.

Đaci su već savladali osnove komunikacije. Novosti prenose da je prvi susret sa profesorkom Li Zang Liuan, koja je u Pekingu izabrana za učitelja kineskog jezika u Srbiji, za mališane iz Resavice bio je pravi doživljaj.

Profesorka Li Zang Liuan u početku je vrlo malo govorila srpski jezik, pa se sa decom sporazumevala na engleskom. Međutim, ona je brzo savladala srpski jezik i komunikacija sa đacima postala je bolja, kažu u OŠ "Vuk Stefanović Karadžić". Kineska nastavnica stanuje u Jagodini i dva puta nedeljno putuje u škole u kojima predaje, u Paraćin i Resavicu.

Izvor: serbian.cri.cn