Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Vatrometom i paljenjem lampiona proslavljena Kineska nova godina na Trgu bana Jelačića u Zagrebu

Ovogodišnja proslava Kineske nove godine održala se u ponedjeljak navečer na glavnom gradskom trgu u Zagrebu. Između ostalih svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, kineski veleposlanik u RH Shen Zhifei, bivši predsjednik RH Stjepan Mes
Vatrometom i paljenjem lampiona proslavljena Kineska nova godina na Trgu bana Jelačića u Zagrebu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Ovogodišnja proslava Kineske nove godine održala se u ponedjeljak navečer na glavnom gradskom trgu u Zagrebu. Između ostalih svečanosti su prisustvovali predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko, kineski veleposlanik u RH Shen Zhifei, bivši predsjednik RH Stjepan Mesić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Uz njih je tu bilo i preko 400 drugih uvaženih gostiju.

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i kineski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Shen Zhifei zaželjeli su gostima sve najbolje i zajedno upalili crvene, kineske lampione na Trgu.

Na prijemu za medije u kineskom veleposlanstvu u Hrvatskoj, predsjednik Republike Hrvatske rekao je da ''Iako nas dijele mnogi kilometri, iako nas dijeli povijest i veličina, sasvim sigurno Hrvatska i Kina jesu i bit će odlični prijatelji.'' Dodao je i: ''Naše skoro članstvo u Europskoj uniji sasvim sigurno će povećati mogućnosti suradnje i ja vjerujem da će svi oni koji donose odluke u Republici Hrvatskoj imati u vidu svog velikog prijatelja na istoku. Međusobno se upoznajući, surađujući i trgujući, učimo.'' Na kraju je hrvatski presjednik svim Kinezima u širom svijeta i u Republici Hrvatskoj zaželio sretnu Novu godinu na kineskom jeziku.

Kineski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Shen Zhifei zaželio je Republici Hrvatskoj da u godini zmije ostvari napredak. Zaželio je hrvatskom narodu puno sreće, zdravlja i uspjeha, te da se prijateljstvo dviju zemalja i dalje razvija.

Sve prisutne, svojim nastupima, zabavljali su umjetnici iz kineskog grada Nanjinga.

Izvor: croatian.cri.cn