Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245


Turistička organizacija Beograda (TOB) je na ovogodišnjem 38. Sajmu turizma promovisala video sa proslavljenim glumcem Velimirom Batom Živojinovićem, koji je igrao glavnu ulogu u filmu „Valter brani Sarajevo” iz 1972. godine. „Srpska prestonica plasirala je promotivni video kako bi se privukao znatno veći b

Turistička organizacija Beograda (TOB) je na ovogodišnjem 38. Sajmu turizma promovisala video sa proslavljenim glumcem Velimirom Batom Živojinovićem, koji je igrao glavnu ulogu u filmu „Valter brani Sarajevo” iz 1972. godine. „Srpska prestonica plasirala je promotivni video kako bi se privukao znatno veći broj turista iz Kine, kao i seriju drugih aktivnosti radi promovisanja glavnog grada Srbije”, rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

Kineski turistiU Srbiji je sve veća popularnost ovog promotivnog video-zapisa, tako da se iz TOB-a nadaju pozitivnoj reakciji kineskih prijatelja, prenosi Beoinfo.

„Film „Valter brani Sarajevo” je bio veoma popularan kako u Kini tako i u celoj bivšoj Jugoslaviji. Učešćem Živojinovića u spotu smo želeli da privučemo kineske turiste u Beograd, koji je već postao popularan u Srbiji”, istakao je Popović u intervjuu tokom održavanja sajma.

Kina je tradicionalni prijatelj Srbiji, te je ovaj potez logičan. Delegacija TOB-a, predstavnici Vlade Republike Srbije i kompanije angažovane u turizmu posetiće Peging u junu kako bi promovisali Beograd, a do kraja godine kampanja će se proširiti i na druge kineske gradove.

Popović je kazao da je cilj srpske vlade da poboljša infrastrukturu u Beogradu. U narednim godinama se očekuje da će grad dobiti novu železničku stanicu, Beograd na vodi, obnovu priobalja Save i luku, te će ove investicije biti od velike koristi za razvoj turizma .

Prema njegovim rečima, tokom protekle tri godine Beograd se razvio u značajnu  turističku destinaciju.

„Ove godine radićemo na obnovama gradskih fasada, što je veoma važno kako bismo Beogradu vratili sav nekadašnji sjaj. Takođe, planiramo da investiramo u promociju na velikim tržištima. Turizam je generator novog zapošljavanja i investiranja, te je svaka investicija u turizam opravdana”, dodao je Popović.

On je istovremeno izrazio uverenje da će Kinezi biti zainteresovani za srpsku kultutru, istoriju i tradiciju, začinjenu lokalnom gastronomijom, specijalitetima i noćnim životom.

ristička organizacija Beograda (TOB) je na ovogodišnjem 38. Sajmu turizma promovisala video sa proslavljenim glumcem Velimirom Batom Živojinovićem, koji je igrao glavnu ulogu u filmu „Valter brani Sarajevo” iz 1972. godine.

 

Izvor: politika.rs