Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Pokrajinska vlada je na sednici usvojila predlog pisma o namerama o uspostavljanju saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i kineske provincije Hajnan. Pismo o namerama predstavlja volju obe pokrajine da se, u skladu sa prijatelskim odnosima Srbije i NR Kine, produbi saradnja među pokrajinama u oblasti privre
Uspostaviti saradnju Vojvodine i kineske provincije Hajnan
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

Pokrajinska vlada je na sednici usvojila predlog pisma o namerama o uspostavljanju saradnje između Autonomne pokrajine Vojvodine i kineske provincije Hajnan. Pismo o namerama predstavlja volju obe pokrajine da se, u skladu sa prijatelskim odnosima Srbije i NR Kine, produbi saradnja među pokrajinama u oblasti privredne i trgovinske razmene, kao i da se započnu aktivnosti kako bi se promovisali međuljudski, prijateljski kontakti i aktivno sprovodila razmena i saradnja u oblasti poljoprivrede, turizma, visokih tehnologija, kulture, saopšteno je iz pokrajinske vlade.

Na sednici Pokrajinske vlade doneta je i odluka o izdvajanju 2,3 miliona dinara Institutu za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, za nabavku i ugradnju neophodnog rezervnog dela, kao i za finansiranje kompletne kalibracije aparata za mamografiju sa novom ugrađenom RTG cevi.

Ovom odlukom Pokrajinske vlade, stoji u saopštenju, nastavlja se rad na ostvarenju politike Vlade da se poboljšaju uslovi zdravstvene zaštite u Pokrajini.

Pokrajinska vlada prihvatila je predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu master i doktorskih akademskih studija koji se na fakultetima u sastavu Univerziteta u Novom Sadu finansiraju iz budžeta APV.

Na inicijativu Univerziteta, akreditovani su novi studijski programi: novi programi master studija na Filozofskom fakultetu, Liderstvo u obrazovanju, na Fakultetu tehničkih nauka program Inženjerstvo inovacija, na Akademiji umetnosti program Primenjeno pozorište.

Na Prirodno-matematičkom fakultetu akreditovan je novi program doktorskih studija, Doktorska škola matematike za izvođenje na srpskom i engleskom jeziku, a program se realizuje sa prirodno-matematičkim fakultetima iz Niša, Kragujevca i Novog Pazara.

Broj studenata, čije se pohađanje master i doktorskih akademskih studija finansira iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine na fakultetima novosadskog uiniverziteta nije se menjao, biće u školskoj godini 2106/2017 biti ukupno 2.918, navedeno je u saopštenju.

Izvor: rts.rs