Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Uspeh “Hazarskog rečnika” u Kini i svetu

Uspeh “Hazarskog rečnika” u Kini i svetu


Za protekle tri godine, od smrti Milorada Pavića, izašlo je 56 izdanja njegovih knjiga, od kojih 48 u inostranstvu, a sedam domaćih. Prevodi različitih naslova velikog pisca objavljeni su u: Americi, Rusiji, Francuskoj, Kini, Južnoj Koreji, Meksiku, Mongoliji, Bugarskoj, Grčkoj... Izuzetan uspeh imao je "Hazars

Milorad Pavic Hazarski recnik Za protekle tri godine, od smrti Milorada Pavića, izašlo je 56 izdanja njegovih knjiga, od kojih 48 u inostranstvu, a sedam domaćih. Prevodi različitih naslova velikog pisca objavljeni su u: Americi, Rusiji, Francuskoj, Kini, Južnoj Koreji, Meksiku, Mongoliji, Bugarskoj, Grčkoj... Izuzetan uspeh imao je "Hazarski rečnik" u Kini, gde je izazvao ogromno interesovanje tamošnjih čitalaca i nedavno se pojavio u ponovljenom izdanju. To je i bio razlog što je šangajski izdavač otkupio prava za objavljivanje još pet Pavićevih knjiga.

skoro se očekuje i izlazak "Hazara" u Vijetnamu, a kuriozitet predstavlja i objavljivanje ovog romana, kao i zbirke "Strašne ljubavne priče" na albanskom jeziku. Inače, do sada je u svetu izašlo više od 300 prevoda Pavićevih knjiga na 36 jezika.

U međuvremenu izvedene su i četiri pozorišne predstave prema Pavićevim delima, u Rusiji, Rumuniji, Republici Srpskoj i u Poljskoj. U Srbiji je izvedena samo radio drama "Krevet za troje" u režiji Milana Jelića i u adaptaciji Vladimira B. Popovića. Inače, kako ističu u legatu velikog pisca, situacija sa objavljivanjem Pavićevih dela kod nas je sasvim drugačija nego u svetu. Već dve godine u Zavodu za udžbenike spremne su za štampu četiri knjige, ali je neizvesno kada će i da li će izaći. Jasmina Mihajlović, Pavićeva supruga, ima još od juna 2011. potpisanih sedam ugovora sa Zavodom, ali je od toga za Sajam knjiga u Beogradu izašao samo džepni "Hazarski rečnik".

U Legatu Milorada Pavića na Dorćolu, čiji je osnivač Skupština grada, napominju da još nije postavljena info spomen-ploča, iako su odavno sve administrativne procedure i dozvole dobijene.

Izvor: novosti.rs