Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Uskoro bratimljenje Cetinja i kineskog grada Dujiangyan

Uskoro bratimljenje Cetinja i kineskog grada Dujiangyan


Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se u utorak sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Živeijem- saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta. Tokom sastanka ambasador NR Kine predložio je bratimljenje Cetinja i kineskog grada Dujiangyan. Tokom susreta, više riječi bilo j

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se u utorak sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori Cui Živeijem- saopšteno je iz Bogdanovićevog kabineta. Tokom sastanka ambasador NR Kine predložio je bratimljenje Cetinja i kineskog grada Dujiangyan. Tokom susreta, više riječi bilo je o bilateralnoj saradnji dvije države, ali i mogućnostima koje se u tom pogledu pružaju Prijestonici Cetinje u narednom periodu.

Gradonačelnik Bogdanović i ambasador Cui saglasili su se kako su dvije države u prethodnom vremenskom okviru napravile vidljiv napredak u pogledu ekonomske saradnje.

Kao dobar primjer podsticanja daljeg razvijanja odnosa u pomenutoj oblasti, gradonačelnik Bogdanović naveo je Program saradnje zemalja Centralne i Istočne Evrope i NR Kine. On je podsjetio kako je u okviru pomenutog Programa nedavno u Pragu održan forum tokom kojeg su, između ostalog, predstavljeni potencijali Prijestonice Cetinje.

Bogdanović je upoznao sagovornika sa razvojnim projektima Prijestonice Cetinje, pri čemu je posebno akcentovao one koji se tiču poboljšanja energetske efikasnosti. On je naglasio kako je Cetinje, na inicijativu Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Ban Ki – muna, nedavno uvršteno među deset gradova svijeta okupljenih u okviru Programa „Sustainable Energy for All“.

On je informisao ambasadora NR Kine i o podsticajima koje investitorima nudi Prijestonica Cetinje, pri čemu je pomenuo i nedavnu inicijativu između našeg grada, Sarajeva i Skoplja, shodno kojoj bi navedena tri grada zajednički nastupala u pogledu promocije svojih investicionih potencijala na području Kine.

Ambasador Cui ohrabrio je pomenutu inicijativu, naglašavajući značaj regionalne saradnje u pogledu privlačenja investicija.

Tokom sastanka, ambasador Cui predložio je bratimljenje Prijestonice Cetinje i kineskog grada Dujiangyan (Provincija Sichuan), što bi, kako je naglasio, doprinijelo međunarodnoj saradnji i na nacionalnom nivou. Navedena inicijativa je prihvaćena, te će dva grada u predstojećem roku potpisati dokument o bilateralnoj saradnji.

Izvor: pobjeda.me