Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ukidanje viza izmedju Srbije i Makaoa

Ukidanje viza izmedju Srbije i Makaoa


Republika Srbija i Specijalni administrativni region Makao su se sporazumeli o ukidanju viza prilikom ulaska njihovih gradjana u Srbiju, odnosno u Makao. Danas su u Makaou ambasador Srbije u NR Kini Miomir Udovički i sekretar za administraciju i pravdu SAR Makao NR Kine Florinda Čan potpisali Sporazum o medjusobno

Republika Srbija i Specijalni administrativni region Makao su se sporazumeli o ukidanju viza prilikom ulaska njihovih gradjana u Srbiju, odnosno u Makao.

Danas su u Makaou ambasador Srbije u NR Kini Miomir Udovički i sekretar za administraciju i pravdu SAR Makao NR Kine Florinda Čan potpisali Sporazum o medjusobnom ukidanju viza. Tom prilikom obostrano je istaknuto očekivanje da će sporazum doprineti većoj ekonomskoj saradnji izmedju Srbije i Makaoa, kao i snažnijoj turističkoj razmeni. Sporazum je okarakterisan kao rezultat uzajamnog poštovanja i poverenja dve strane i sveukupno odličnih odnosa izmedju Srbije i NR Kine koje imaju saradnju strateškog partnerstva.

Sličan sporazum o ukidanju viza postignut je prošlog novembra i sa drugim kineskim specijalnim administrativnim regionom Hong Kongom.

Izvor:serbian.cri.cn