Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ugovor o izgradnji autoputa Požarevac—Golubac

Ugovor o izgradnji autoputa Požarevac—Golubac


Potpisan ugovora o izgradnji autoputa Požarevac—Golubac između Kine i Srbije
Put za Golubac

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić i generalni manadžer kompanije brzi putevi Šandung u Srbiji Džang Čao juče su potpisali komercijalni ugovor o izgradnji autoputa Požarevac-Golubac. Kineska ambasadorka u Srbiji Čen Bo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić su prisustvovali ceremoniji.

Vučić je rekao da je dan potpisivanja tog ugovora veliki dan za Srbiju, nakon planiranja i pregovora koji su trajali nekoliko meseci.
Ovaj autoput će olakšati prevoz lokalnog stanovništva, poboljšati sredinu za investicije i snažno će podstaći privredni i društveni razvoj u tom području, naveo je Vučić. On je izrazio zahvalnost Kini što pruža veliku podršku razvoju Srbije.

Čen Bo je čestitala na potpisivanju ugovora i zahvalila se predsedniku Vučiću na tome što visoko ceni saradnju između dve zemlje. Čen je navela da se Kina i Srbija zalažu za privredni razvoj u trenutku dok se obe zemlje suočavaju sa izazovima pandemije. Ona je ubeđena da će saradnja između dveju zemalja i dalje pružati doprinos razvoju obe države.

Izvor: serbian.cri.cn