Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Udovički: Kina preduzima pozitivne mere za pomoć siromašnima

Udovički: Kina preduzima pozitivne mere za pomoć siromašnima


Ambasador Srbije u Kini Miomir Udovički je u današnjem intervjuu za KRI izjavio da se kineska vlada aktivno suočava sa pitanjem povećanja razlike izmedju bogatih i siromašnih i da je preduzela niz efikasnih mera za rešavanje tog problema. Udovički je podvukao da je povećanje razlika izmedju bogatih i siroma

Ambasador Srbije u Kini Miomir Udovički je u današnjem intervjuu za KRI izjavio da se kineska vlada aktivno suočava sa pitanjem povećanja razlike izmedju bogatih i siromašnih i da je preduzela niz efikasnih mera za rešavanje tog problema.

Udovički je podvukao da je povećanje razlika izmedju bogatih i siromašnih normalna pojava sa kojom se suočavaju sve zemlje u razvoju. Kinesko rukovodstvo je blagovoremeno uočilo ovaj fenomen i preduzelo efektivne mere za pomoć siromašnima i za smanjenje te razlike. On je precizirao:

Udovički je ocenio da niz mera kineske vlade za smanjenje jaza izmedju siromašnih i bogatih predstavlja njeno dosledno zalaganje za ostvarenje balansiranog društvenog rasta. On je posebno naglasio napore koje je Kina uložila u smanjenje razlika u razvojnom nivou izmedju istočnih priobalnih područja i zapadnog i centralnog dela Kine.

Izvor:serbian.cri.cn