Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ubrzan razvoj kinesko-srpskih odnosa

Ubrzan razvoj kinesko-srpskih odnosa


Ambasador Kine u Beogradu Džang Vansjue priredio je prijem povodom završetka svog trogodišnjeg mandata u Srbiji i tom prilikom izrazio uverenje da će se odnosi Srbije i Kine još više razvijati na obostranu realnu korist dva naroda. Džang je u obraćanju zvanicama, podsetio da je u protekle tri godine, koliko je

Ambasador Kine u Beogradu Džang Vansjue priredio je prijem povodom završetka svog trogodišnjeg mandata u Srbiji i tom prilikom izrazio uverenje da će se odnosi Srbije i Kine još više razvijati na obostranu realnu korist dva naroda.

Džang je u obraćanju zvanicama, podsetio da je u protekle tri godine, koliko je on proveo u Srbiji, zabeležen ubrzan razvoj kinesko-srpskih odnosa.

"Dve zemlje imaju intenzivnu razmenu na visokom nivou, međusobno političko poverenje se neprekidno učvršćuje i jača, Kina i Srbija razumeju se i podržavaju", rekao je on.

Takođe je ocenio da je saradnja na velikim projektima na polju infrastukture, energetike i u drugim oblastima postigla novi napredak.

"Imao sam izuzetno čast da posvedočim razvoju kinesko-srpskih odnosa i da dam svoj doprinos", istakao je Džang i konstatovao da tradicionalno prijateljstvo između naroda dve zemlje iz dana u dan jača.

On je zahvalio srpskim liderima i prijateljima iz raznih sfera koji cene i unapređuju razvoj kinesko-srpskim odnosima i poželeo Srbiji prosperitet i razvoj.

U izjavi Tanjugu ambasador Džang je izrazio zadovoljstvo što je prethodne tri godine proveo u "tako prijateljskoj zemlji kao što je Srbija".

"Veoma smo srećni što vidimo pozitivne i dinamičke promene u odnosima između Kine i Srbije, naročito kada je reč o zajedničkim projektima poput izgradnje mosta na Dunavu i obnove TE Kostolac", rekao je kineski diplomata.

Kina pridaje veliki značaj odnosima sa Srbijom, o čemu, kako je rekao, svedoči deklaracija o produbljivanju strateškog partnerstva potpisana tokom posete predsednika Tomislava Nikolića Kini prošle godine.

To je, prema njegovim rečima, bio veliki impuls za saradnju. "Odlazim iz Srbije pun optimizma za budućnost naših izuzetno dobrih odnosa", rekao je on i poručio da će zauvek ostati prijatelj Srbije i posvećivati pažnju razvoju kinesko-srpskih odnosa.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić odlikovao je Džanga Ordenom srpske zastave drugog stepena zbog zasluga u razvijanju i učvršćivanju miroljubive saradnje i prijateljskih odnosa između Srbije i Kine.

Prijemu u ambasadi Kine prisustvovali su potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić, princ Aleksandar Karađorđević, poslanici, predstavnici Vlade, diplomatskog kora, kulturnog, političkog i javnog života Srbije.

Izvor: rts.rs