Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ub, Kinezi otvorili predstavništvo za Evropu


Umesto godinama napuštene fabrike "Rad" za proizvodnju stakla na Ubu od danas je evropsko predstavništvo kineske korporacije "Sinomah". U obnovljenim halama staklare otvoriće tri pogona - za izradu briketa od ugljene prašine, za pružne prelaze i hemijske proizvode. Kineska državna elektro-energetska korporacija

Umesto godinama napuštene fabrike "Rad" za proizvodnju stakla na Ubu od danas je evropsko predstavništvo kineske korporacije "Sinomah". U obnovljenim halama staklare otvoriće tri pogona - za izradu briketa od ugljene prašine, za pružne prelaze i hemijske proizvode.

Kineska državna elektro-energetska korporacija "Sinomah", jedna od 500 najvećih kompanija te vrste u svetu, otvorila je u Ubu predstavništvo za Evropu. Ugovori za prve srpske, ali i evropske projekte, potpisani su u Ubu, a realizacija će početi na proleće.

Umesto godinama napuštene fabrike "Rad" za proizvodnju stakla na Ubu od danas je evropsko predstavništvo kineske korporacije. U obnovljenim halama staklare otvoriće tri pogona - za izradu briketa od ugljene prašine, za pružne prelaze i hemijske proizvode.

Kinezi su potpisali i ugovore o izgradnji solarne elektrane i kontejnerske luke za potrene Prve iskre u Bariču.

"Opredelili smo se za Ub zbog odlične saradnje sa lokalnom samoupravom i blizine ugljenokopa i termoelektrana", rekao je Džang Dekun, direktor predstavništva "Sinomaha".

"Ovo je simbolično poruka svima onima koji žele nešto u Srbiji da ulažu, pogotovu u oblasti elektroenergetike da u opštini mogu da imaju partnera koji može brzo, kvalitetno i na pravi način da realizuje sve ono što je njihov interes a sveukupno da to bude interes ljudi koji žive u regionu i na teritoriji te opštine", rekao je predsednik opštine Ub Darko Lisić.

Fabrika briketa u Ubu počeće sa proizvodnjom tokom leta i zapošljavaće 80 radnika. Do kraja godine biće otvoren i drugi pogoni u Ubu u Bariču u kojim će posao dobiti još 500 radnika.

Izvor:rts.rs