Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Ub, Kinezi otvorili predstavništvo za Evropu

Ub, Kinezi otvorili predstavništvo za Evropu


Umesto godinama napuštene fabrike "Rad" za proizvodnju stakla na Ubu od danas je evropsko predstavništvo kineske korporacije "Sinomah". U obnovljenim halama staklare otvoriće tri pogona - za izradu briketa od ugljene prašine, za pružne prelaze i hemijske proizvode. Kineska državna elektro-energetska korporacija

Umesto godinama napuštene fabrike "Rad" za proizvodnju stakla na Ubu od danas je evropsko predstavništvo kineske korporacije "Sinomah". U obnovljenim halama staklare otvoriće tri pogona - za izradu briketa od ugljene prašine, za pružne prelaze i hemijske proizvode.

Kineska državna elektro-energetska korporacija "Sinomah", jedna od 500 najvećih kompanija te vrste u svetu, otvorila je u Ubu predstavništvo za Evropu. Ugovori za prve srpske, ali i evropske projekte, potpisani su u Ubu, a realizacija će početi na proleće.

Umesto godinama napuštene fabrike "Rad" za proizvodnju stakla na Ubu od danas je evropsko predstavništvo kineske korporacije. U obnovljenim halama staklare otvoriće tri pogona - za izradu briketa od ugljene prašine, za pružne prelaze i hemijske proizvode.

Kinezi su potpisali i ugovore o izgradnji solarne elektrane i kontejnerske luke za potrene Prve iskre u Bariču.

"Opredelili smo se za Ub zbog odlične saradnje sa lokalnom samoupravom i blizine ugljenokopa i termoelektrana", rekao je Džang Dekun, direktor predstavništva "Sinomaha".

"Ovo je simbolično poruka svima onima koji žele nešto u Srbiji da ulažu, pogotovu u oblasti elektroenergetike da u opštini mogu da imaju partnera koji može brzo, kvalitetno i na pravi način da realizuje sve ono što je njihov interes a sveukupno da to bude interes ljudi koji žive u regionu i na teritoriji te opštine", rekao je predsednik opštine Ub Darko Lisić.

Fabrika briketa u Ubu počeće sa proizvodnjom tokom leta i zapošljavaće 80 radnika. Do kraja godine biće otvoren i drugi pogoni u Ubu u Bariču u kojim će posao dobiti još 500 radnika.

Izvor:rts.rs