Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Zagrebu se otvara ured za privlačenje kineskih investicija

U Zagrebu se otvara ured za privlačenje kineskih investicija


Neprofitna udruga Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) koju je osnovao Mario Rendulić radit će na unapređenju hrvatsko-kineske poslovne suradnje s naglaskom na privlačenju kineskih investicija.

Neprofitna udruga Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) koju je osnovao Mario Rendulić radit će na unapređenju hrvatsko-kineske poslovne suradnje s naglaskom na privlačenju kineskih investicija.

Središnji ured Kineske poslovne asocijacije otvara se 18. veljače u Zagrebu u nazočnosti kineske veleposlanice Deng Ying i visokih dužnosnika Republike Hrvatske te predstavnika diplomatsko-konzularnog zbora.

Chinese Southeast European Business Association (Kineska poslovna asocijacija JI Europe) počela je s aktivnostima tijekom posjeta NR Kini u studenome i prosincu 2013., gdje su članovi delegacije Predsjedništva CSEBA-e imali susrete s vodećim bankama i tvrtkama kineskog gospodarstva te znanstvenim institucijama, a radi dogovora oko odabira projekata u regiji djelovanja Asocijacije.

Tada su obavljeni i razgovori s vodećim kompanijama koje su spremne na ulaganja u projekte na području Jugoistočne Europe. Među kompanijama koje su najavile investicije u regiji su Shanghai CRED Real Estate, banka Exim i China Shipbuilding Industry Corporation.

Temelj rada CSEBA-e direktno je povezivanje poslovnih ljudi i tvrtki, poticanja međunarodne konkurentnosti i internacionalizacije gospodarstva država Jugoistočne Europe i NR Kine uz zajedničku gospodarsku suradnju kroz realizaciju projekata na svim razinama i granama gospodarstva u oba smjera, a također i raditi na jačanju suradnje među državama u kojima Asocijacija djeluje.

CSEBA neće ni na koji način ovisiti o službenoj politici, već će otvarati prostor privatnom biznisu da se lakše snađe i pronađe partnere na golemom tržištu kao što je Kina.

'Svakom članu će Savez davati informaciju o projektima u regiji. Naši istaknuti članovi u svakom sektoru dat će svoje pisano mišljenje koje će jamčiti da je to stvarno tako. Mi smo tu da olakšamo tvrtkama pristup informacijama', kazao je predsjednik Predsjedništva CSEBA-e Rendulić.

Želimo s obje strane pronaći prijatelje i poslovne partnere koji će prepoznati ovaj novi trenutak u razmjeni roba i usluga između Kine i regije, dodao je Rendulić.

CSEBA planira otvoriti 24 ureda u sljedećim zemljama: NR Kina, Srbija, Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Rumunjska, Bugarska, Albanija, Grčka, Turska, Ukrajina, Moldavija, Bjelorusija, Gruzija, Armenija, Azerbajdžan, Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan, Uzbekistan, Turkmenistan i Rusija.

Izvor: tportal.hr