Uvoz iz Kine
email adresa

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U suorganizaciji Grada Zagreba, Grada Pekinga i veleposlanstva NR Kine u RH u subotu, 30. siječnja, u 18,00 sati na Trgu bana Jelačića proslavit će se Kineska nova godina. Prema programu proslave posjetitelji će moći uživati u izložbi lanterni terakota ratnika i kineskih dekorativnih lampiona koji se već nala
U subotu proslava Kineske nove godine na Trgu bana Jelačića
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.

U suorganizaciji Grada Zagreba, Grada Pekinga i veleposlanstva NR Kine u RH u subotu, 30. siječnja, u 18,00 sati na Trgu bana Jelačića proslavit će se Kineska nova godina. Prema programu proslave posjetitelji će moći uživati u izložbi lanterni terakota ratnika i kineskih dekorativnih lampiona koji se već nalaze na Trgu, a koje će u subotu zasjati posebnim sjajem te kulturnom performansu s tradicionalnim plesom zmaja.

Na Trgu su trenutno postavljeni šareni terakota vojnici. Ova instalacija je djelo poznatog akademskog kipara Marina Marinića. Na Trgu će ukupno biti osamdeset vojnika. Trenutno nisu svi postavljen, a interes i zanimanje za ovu instalaciju je itekako uočljiv.

Vojska je postavljena po uzoru na poznatu Vojsku od terakota, glinene vojnike iz grobnice prvog kineskog cara Qin Shi Huanga.

Programu proslave u subotu prisustvovat će visoki uzvanici: predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik sabora Željko Reiner, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić te šef gradskog ureda za kulturu Grada Pekinga Lu Xianfu.

Figure vojnika će na Jelačićevom trgu biti postavljene do 31. siječnja, a zanimljivo je zašto ovim figurama ne svijetli glava kao što svijetli ostatak figure. Razlog je što su glave figura postavljenih na glavnom trgu od terakote dok je ostatak figure prekriven svilom u crvenoj, zelenoj, bijeloj, plavoj i žutoj boji. Terakota je inače zemlja tj lončarska glina pečena na visokoj temperaturi.

Slavlje kineske Nove godine završava 15 dana nakon početka nove godine kada je Festival svjetiljki gdje se u zrak puštaju poznati tradiocionalni kineski lampioni.

Izvor: zagreb.in