Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Srbiji zvanično pokrenut projekat nastave kineskog jezika

U Srbiji zvanično pokrenut projekat nastave kineskog jezika


Kineski ambasador u Srbiji Džang Vansjue i srpski ministar obrazovanja Žarko Obradović su juče u Beogradu potpisali memorandum o „uvodjenju nastave kineskog jezika u srpskim osnovnim i srednjim školama". Od juče je u 31 srednjoj i osnovnoj školi počela nastava kineskog jezika. Ceremoniji potpisivanja je tak

Kineski ambasador u Srbiji Džang Vansjue i srpski ministar obrazovanja Žarko Obradović su juče u Beogradu potpisali memorandum o „uvodjenju nastave kineskog jezika u srpskim osnovnim i srednjim školama". Od juče je u 31 srednjoj i osnovnoj školi počela nastava kineskog jezika. Ceremoniji potpisivanja je takođe prisustvovao i srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Ambasador Džang Vansjue je rekao da popularisanje kineskog jezika u srpskim srednjim i osnovnim školama ima veliki značaj.

Ministar Obradović je izjavio da učenje kineskog jezika doprinosi upoznavanju srpske mlade generacije sa kineskom kulturom i tradicijom,a prijateljstvu i komunikaciji izmedju dva naroda, kao i jačanju privredne i trgovinske saradnje u budućnosti.

Ministar Jeremić je rekao da Kina ima sve važniji uticaj na međunarodnu politiku i privredu. Srbija je jedina zemlja u ovom regionu koja je sa Kinom uspostavila strateške odnose partnerstva. Ovaj projekt će doprineti neprekidnom i dubokom razvoju strateških odnosa partnerstva.

Izvor:serbian.cri.cn