Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Sloveniji održan forum „Kina i Europa – čelnici globalizacije 21. stoljeća"

U Sloveniji održan forum „Kina i Europa – čelnici globalizacije 21. stoljeća"


U Bledu je u organizaciji veleposlanstva NR Kine u Sloveniji i Poslovne škole Bled 4. i 5. lipnja održan forum „Kina i Europa – čelnici globalizacije 21 stoljeće". Kineski veleposlanik u Sloveniji Ye Hao, predsjednica Poslovne škole Bled Danica Purg i druge osobe iz slovenske vlade, kao i v

U Bledu je u organizaciji veleposlanstva NR Kine u Sloveniji i Poslovne škole Bled 4. i 5. lipnja održan forum „Kina i Europa – čelnici globalizacije 21 stoljeće". Kineski veleposlanik u Sloveniji Ye Hao, predsjednica Poslovne škole Bled Danica Purg i druge osobe iz slovenske vlade, kao i više od sedamdeset predstavnika iz raznih vlada Kine i europskih zemalja, tvrtki i akademija su prisustvovali na forumu.

 

 

Ye je u svom govoru izjavio kako je dobro vrijeme za održavanje foruma prilikom četrdesete obljetnice uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Europe.

Slovenija je članica EU-a i zemlja Srednje i Istočne Europe, ima i dobar geografski položaj, sve omogućava sudjelovanje u okviru „Kina i Europe", „Kina i zemlje Srednje i Istočne Europe", i inicijative „Jedan pojas, Jedan put". Ye se nada kako će kineske i slovenske tvrtke tijekom globalizacije širiti prostor za suradnju.

Na forumu su sjedjelovali i predstavnici kineskih tvrtki kao što su China State Construction Engineering, China Road and Bridge Corporation, Shandong Hi-speed Group, YTO Grope Corporation i dr. Forum je kineskim i slovenskim tvrtkama te slovenskoj vladi ponudio važnu platformu za razmjene i kontakte u projektima.

Izvor: croatian.cri.cn