Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Saboru hrvatsko-kineski poslovni forum

U Saboru hrvatsko-kineski poslovni forum


U Hrvatskom saboru danas će se održati hrvatsko-kineski poslovni forum s temom 'Hrvatska-Yangzhou'. Organizator foruma je Hrvatska gospodarska komora (HGK), a na forumu će se predstaviti kineske i hrvatske tvrtke iz područja turizma, građevinske industrije, proizvođači autodijelova itd. Uvodna obraćanja održat

U Hrvatskom saboru danas će se održati hrvatsko-kineski poslovni forum s temom 'Hrvatska-Yangzhou'. Organizator foruma je Hrvatska gospodarska komora (HGK), a na forumu će se predstaviti kineske i hrvatske tvrtke iz područja turizma, građevinske industrije, proizvođači autodijelova itd. Uvodna obraćanja održat će predsjednik Sabora Josip Leko i zamjenik gradonačelnika grada Yangzhoua Ding Chun.

Yangzhou se nalazi u pokrajini Jiangsu koja se proteže duž istočne obale Kine. Grad ima oko 4,5 milijuna stanovnika.Kineska delegacija nalazi se u uzvratnom posjetu jer je ovo ljeto hrvatsko gospodarsko izaslanstvo na čelu sa predsjednikom Sabora boravilo u Pekingu i Yangzhou.

U Kini su tad putovali predstavnici šest tvrtki: Podravke, Vindije, Končar Elektroindustrije, Zagreb Montaže, Luke Rijeka i Lučke uprave Rijeka.

Tom prilikom za hrvatske tvrtke organizirani su poslovni sastanci u nekoliko kineskih tvrtki poputYangzhou Muyang Co., tvrtke koja je integralni pružatelj rješenja za biljke, opremu i usluge prehrambene proizvodnje, mljevenje zrnja, korištenje i skladištenje, proizvodnju uljarica, uzgoj životinja, zaštitu okoliša, proizvodnju hrane, proizvodnju biomase, čeličnu građevinu i industrijsku automatizaciju te sastanci u Yangzhou prehrambenom industrijskom parku u distriktu Gangling iLuci Yangzhou.

Poslovni sastanci održani su i sa Zhu Minyangom, gradonačelnikom grada Yangzhou gdje su prisustvovale kineske tvrtke zainteresirane za ulaganja u Hrvatsku i poslovnu suradnju.

Odluka Kine za produbljenjem suradnje sa zemljama srednje i istočne Europe, pruža Hrvatskoj priliku za privlačenje potencijalnih kineskih investicija te hrvatskim tvrtkama priliku za pronalazak novih poslovnih partnera.

Izvor: tportal.hr