Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U posjetu Županiji boravi izaslanstvo kineske provincije Hebei


Gospodarsko izaslanstvo kineske provincije Hebei u posjetu je Zagrebačkoj županiji. U izaslanstvu je četrdesetak gospodarstvenika 19 kineskih tvrtki koje se bave preradom drva te izradom namještaja i dekoracija za uređenje kućanstava i hotelskih lanaca. Susret kineskih gospodarstvenika i predstavnika Županije

Gospodarsko izaslanstvo kineske provincije Hebei u posjetu je Zagrebačkoj županiji. U izaslanstvu je četrdesetak gospodarstvenika 19 kineskih tvrtki koje se bave preradom drva te izradom namještaja i dekoracija za uređenje kućanstava i hotelskih lanaca. Susret kineskih gospodarstvenika i predstavnika Županije upriličen je u prostorijama tvrtke DIR Rubinić u Jastrebarskom, jedne od najuspješnijih drvno-prerađivačkih tvrtki na području Zagrebačke županije. Kineske poduzetnike uvodno je pozdravio župan Stjepan Kožić.

Izaslanstvo kineske provincije Hebei u posjetu je Zagrebačkoj županiji„Zagrebačka županija ima status jedne od gospodarski najjačih i najperspektivnijih županija u RH. Ima perspektivan geografski položaj, kojega smo još davnih dana odlučili maksimalno iskoristiti razvojem poduzetničkih zona. Rezultati nisu izostali. Neke od najvećih domaćih, ali i stranih tvrtki odlučile su svoju poduzetničku aktivnost razvijati upravo na području Zagrebačke županije“, rekao je župan. Naglasio je da investitori mogu računati na partnerski odnos s Županijom, na kvalitetnu, učinkovitu i kooperativnu javnu upravu koja je u najkraćem mogućem vremenu u mogućnosti ponuditi kvalitetan prostor za ulaganje i brzo ishođenje dozvola.

Liu Kai, savjetnik u Uredu za gospodarstvo i trgovinu pri veleposlanstvu NR Kine u RH, zahvalio je Županiji što je, u roku od samo tjedan dana, organizirala današnji susret.

„Svjedoci smo vaše efikasnosti, stoga bismo željeli da naši poslovni ljudi iskoriste ovu priliku i uspostave suradnju“, rekao je Kai, dodavši da je u zadnjih nekoliko godina ovo najveće kinesko izaslanstvo iz sektora drvne industrije koje posjećuje Hrvatsku. Dobrodošlicu je izaslanstvu poželio i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel. Naglasio je da Jastrebarsko, iako mali grad, ima dvije nagrade Europske komisije - jednu za projekt u području uštede električne energije u javnoj rasvjeti, a drugu za suradnju i odnos s poduzetnicima.

„Nositelji smo i certifikata business friendly town, za odnose s poduzetništvom i direktna strana ulaganja, a Financial times nas je 2012. i 2016. uvrstio u top deset mikro gradova s najboljom strategijom za privlačenja stranih ulaganja“, rekao je Novosel.

Provincija Hebei, koja u Kini zauzima strateški geografski položaj, s izlazom na Žuto more, ima 74 milijuna stanovnika. Najjači gospodarski sektori su elektronika, te oprema za hidroelektrane i solarne elektrane. Na prostoru ove provincije više od 70 svjetskih korporacija ima svoje proizvodne pogone.

„Hrvatska ima strateški položaj na putu prema tržištu Europske unije. Stoga želimo ohrabriti i stimulirati naša poduzeća iz drvne industrije i željezničkog prometa da uspostave i razvijaju suradnju s Hrvatskom. Smatram da moramo isoristiti današnji posjet i uspostaviti nove veze, jer Zagrebačka županija, uvjerio sam se, ima svoju priču“, rekao je Quan Qi Heng, voditelj kineskog izaslanstva u provinciji Hebei zadužen za gospodarstvo i vanjsku trgovinu.

Nakon prezentacije o mogućnostima ulaganja na prostoru županije, s naglaskom na poduzetničke zone, koju je moderirao pročelnik za gospodarstvo Damir Fašaić, i predstavljanja Klastera hrvatskih proizvođača namještaja i opreme za unutarnje i vanjsko uređenje, s kojim je goste pobliže upoznao Dragutin Juraga, član „ERA grupe“ iz Velike Gorice, kinesko izaslanstvo je obišlo Poduzetničku zonu Jalševac u Jastrebarskom i Poduzetničku zonu Pisarovina.

Izvor: zagrebacka-zupanija.hr