Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Pekingu razgrabljen promo album: Tamara Obrovac osvaja Kinu


Promotivni album pjevačice, flautistice, skladateljice i autorice tekstova Tamare Obrovac razgrabljen je u Pekingu, domaćinu Foruma o umjetničkoj suradnji između Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, koji se održao u sklopu inicijative Kina+16. Na tom su se skupu susreli profesionalci i umjetnici iz različi

Promotivni album pjevačice, flautistice, skladateljice i autorice tekstova Tamare Obrovac razgrabljen je u Pekingu, domaćinu Foruma o umjetničkoj suradnji između Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, koji se održao u sklopu inicijative Kina+16. Na tom su se skupu susreli profesionalci i umjetnici iz različitih područja, a putovanju u Kinu prethodio je sastanak ministra Zlatka Hasanbegovića sa zamjenikom kineskog ministra kulture Dongom Weijem koji je u Hrvatskoj boravio sredinom travnja kada je potpisan i Program suradnje u području kulture između Hrvatske i Kine za razdoblje od 2016. do 2020. godine.

 Tamara Obrovac »Kinezima ćemo u prvom redu ponuditi Tamaru Obrovac u suradnji s ansamblom Transhistria. Njezini CD-ovi koje smo donijeli su doslovno planuli«, naglasio je tada Josip Nalis, ravnatelj Koncertne direkcije Zagreb, koju je Ministarstvo kulture imenovalo za sastavljanje glazbene ponude kineskim profesionalcima koji su zatim, po planu, početkom ovog mjeseca došli u Zagreb.

Tamara Obrovac je kazala da je njen prezentacijski CD pobudio velik interes kineskih organizatora zato što Kineze zanima kombinacija etničke, jazz i originalno komponirane glazbe, a što upravo definira njen izričaj. »Naravno da bi bio velik uspjeh ući na tako veliko tržište, a sudeći prema reakcijama kineskih predstavnika, za to postoje realne šanse. Sada se konkretno radi na prijavi programa za kulturnu sezonu u idućoj godini. Kinezi su vrlo temeljiti. Sad su započeli konkretniji dogovori o koncertnoj turneji u Kini iduće godine, a pretpostavljam da će ta turneja otvoriti i druga vrata, vezana uz moje albume i eventualnu primijenjenu glazbu za kazalište i slično. Koliko čujem od naših organizatora koji su već radili s Kinezima, njih zanima dugoročna suradnja«, kaže Tamara. 

Izvor: novilist.hr