Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Pekingu promovisana knjiga ''Kina, očima stranca srcem domaćina''

U Pekingu promovisana knjiga ''Kina, očima stranca srcem domaćina''


U Pekingu je u četvrtak, 6. juna u diplomatskom naselju Ćiđiajuan u organizaciji Udruženja ''Srbija i prijatelji'' održana promocija knjige ''Kina, očima stranca, srcem domaćina'', kojoj su pristustvovali ambasador Bosne i Hercegovine u Kini Borislav Marić, ministar savetnik u ambasadi BiH Zorica Zirojević,

U Pekingu je u četvrtak, 6. juna u diplomatskom naselju Ćiđiajuan u organizaciji Udruženja ''Srbija i prijatelji'' održana promocija knjige ''Kina, očima stranca, srcem domaćina'', kojoj su pristustvovali ambasador Bosne i Hercegovine u Kini Borislav Marić, ministar savetnik u ambasadi BiH Zorica Zirojević, šef Odeljenja za ekonomske poslove u ambasadi Srbije u Kini, Zoran Đorđević, predsednik Udruženja Srba u Kini Zoran Bogdanović i drugi.

Časopis ''Knjižar'', jedinstveno glasilo knjižarske branše u Srbiji i zemljama u okruženju, je u poslednjem broju objavio članak u kojem ljubiteljima knjige u Srbiji preporučuje knjigu ''Kina, očima stranca, srcem domaćina''. Ova knjiga je zbirka novinskih tekstova koja prosečnom čitaocu iz Srbije daje jednu sasvim novu sliku Kine. To je Kina viđena očima stranca koji duži niz godina živi i radi u ovoj zemlji i koji polako počinje da prihvata i usvaja neke navike domaćina. Ono što čitaocu može privući pažnju su detalji iz života kineskog naroda, koji bolje od bilo čega drugog odslikavaju kinesku svakodnevnicu. Prosečan Srbin o Kini zna ona "opšta mesta": osim istorijskih podataka, Žute reke i Kineskog zida,zna se da je Kina druga ekonomija sveta, da ima milijardu i trista miliona stanovnika i da jedna porodica može da ima po jedno dete.

Izvor: serbian.cri.cn