Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Pekingu potpisan Ugovor o donaciji Vlade NR Kine Bosni i Hercegovini

U Pekingu potpisan Ugovor o donaciji Vlade NR Kine Bosni i Hercegovini


U Pekingu je juče potpisan Ugovor o donaciji Vlade Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini u vrednosti od 26 miliona kineskih juana. Ugovor su potpisali Zorica Zirojević, ministar savetnik u ambasadi Bosne i Hercegovine u Pekingu, u ime Veća ministara BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbeglice BiH kao nos

U Pekingu je juče potpisan Ugovor o donaciji Vlade Narodne Republike Kine Bosni i Hercegovini u vrednosti od 26 miliona kineskih juana.

Ugovor su potpisali Zorica Zirojević, ministar savetnik u ambasadi Bosne i Hercegovine u Pekingu, u ime Veća ministara BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbeglice BiH kao nosioca aktivnosti za realizaciju navedene donacije i Liu Venđuan, menadžer za projekte, u ime kineske kompanije CPMIEC (China National Precition Machinery Import and Export Corporation). Potpisivanju Ugovora prisustvovao je ambasador Bosne i Hercegovine u NR Kini Borislav Marić.

Ugovorom je predviđena isporuka medicinske i poljoprivredne opreme, odnosno ultrazvučnih aparata, skenera i stomatoloških uređaja, te traktora, motokultivatora, kosačica, hladnjača, analizatora mleka i ostale prateće opreme.

Nakon potpisivanja predstavnici ambasade Bosne i Hercegovine su izrazili zahvalnost Vladi NR Kine i kompaniji CPMIEC na donaciji i istakli da Veće ministara BiH visoko ceni podršku i pomoć koju Kina kontinuirano pruža Bosni i Hercegovini.

Izvor: serbian.cri.cn