Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Pekingu otvorena izložba slika Mirjane Stojković


U prestižnoj pekinškoj galeriji "Art ol" otvorena je izložba beogradske slikarke Mirjane Stojković, koja je među kineskim ljubiteljima umetnosti poznatija po nadimku Mit. Izložbu je, u prisustvu više desetina posebno pozvanih gostiju i novinara iz više kineskih redakcija, otvorio poznati srpski psihijatar i

U prestižnoj pekinškoj galeriji "Art ol" otvorena je izložba beogradske slikarke Mirjane Stojković, koja je među kineskim ljubiteljima umetnosti poznatija po nadimku Mit.

Izložbu je, u prisustvu više desetina posebno pozvanih gostiju i novinara iz više kineskih redakcija, otvorio poznati srpski psihijatar i likovni kritičar dr Raško Radović, prenosi Kineski međunarodni radio.

Otvorena izložba Mirjane Stojković u PekinguPekinška likovna publika do 25. maja ima priliku da vidi 36 ostvarenja srpske umetnice, sabranih pod naslovom "Oda prirodi", a reč je o apstraktnim varijacijama i prikazima prirode.

Postavka izložbe tematski se uklapa u nastojanja Kine da obezbedi čistije i bolje životno okruženje za svoje građane, ali i u kinesku tradiciju življena u skladu sa prirodom.

Stoga ne čudi što su neke od slika Mirjane Stojković rasprodate pre zvaničnog otvaranja izložbe.

Kustoskinje izložbe su Suzana Vang i Džejn Huang.

Mirjana Stojković do sada je imala 24 samostalne i učestvovala na više od 40 kolektivnih izložbi u Srbiji, Francuskoj, Kanadi i drugim zemljama.

Diplomirala je dekorativno slikarstvo na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu - Odsek za dekorativno slikarstvo 1968. godine, u klasi Ace Tomaševića.

Članica je ULUS-a, Međunarodne asocijacije lepih umetnosti i dobitnica nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada za likovno stvaralaštvo.

Ovo je njena treća izložba u Kini. Prethodno je izlagala u Pekingu 2001. godine i u Đinanu (provincija Šandung) 2012. godine.

Izvor: pressonline.rs