Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Luci Ploče očekuju porast prometa prema BiH

U Luci Ploče očekuju porast prometa prema BiH


U Luci Ploče održan je sastanak na kojem su sudjelovali regionalni direktor Kineske razvojne banke za Balkan sa sjedištem u Beogradu Vang Yasheng, direktor tvrtke “Arcelor Mittal” (bivša zenička Željezara) Biju Nair, te njihov domaćin Ivan Pavlović, direktor Luke Ploče.Kineska banka ima za vanjsku liniju k

U Luci Ploče održan je sastanak na kojem su sudjelovali regionalni direktor Kineske razvojne banke za Balkan sa sjedištem u Beogradu Vang Yasheng, direktor tvrtke “Arcelor Mittal” (bivša zenička Željezara) Biju Nair, te njihov domaćin Ivan Pavlović, direktor Luke Ploče.Kineska banka ima za vanjsku liniju kredita na raspolaganju iznos od 390 milijardi dolara i spada među najveće razvojne banke na svijetu.

Zanimaju ih potencijalna ulaganja kineskih tvrtki na ovom području i korištenje ovoga prometnog pravca, ali su, kako smo neslužbeno doznali, zakasnili s kreditiranjem prekrcajne opreme na terminalu rasutih tereta.

U zeničkoj tvrtki, koja preko Ploča uvozi ugljen, a izvozi čelik, i koja je najveći pojedinačni komitent pločanske luke, planiraju povećanje proizvodnje čelika.

Plan je da se do 2016. godine poveća godišnji promet preko luke u Pločama sa sadašnjih 750 tisuća tona na milijun tona. Da bi se to postiglo, potrebno je riješiti probleme vezane uz nedostatak vagona i lokomotiva, broj trasa, broj manevarki u Pločama, broj ljudi potrebnih za rad na tim poslovima, kao i usklađivanje potrebnih mjera s carinom, špediterima i slično.

Zbog toga se vrlo skoro očekuje sastanak predstavnika Željeznica Federacije BiH, HŽ-a, “Arcelor Mittala” i Luke Ploče.

Izvor: Slobodna dalmacija.com