Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Ljubljani otvorena Konfucijeva učionica

U Ljubljani otvorena Konfucijeva učionica


U glavnom slovenskom gradu 7. listopada otvorena je Konfucijeva učionica pri Osnovnoj školi Trnovo. Svečanosti su prisustvovali Zhang Xianyi, kineski veleposlanik u Sloveniji, njegova supruga, Chen Jian i Danijela Voljč, kineski odnosno slovenski ravnatelji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Ljubljani, Irena K

U glavnom slovenskom gradu 7. listopada otvorena je Konfucijeva učionica pri Osnovnoj školi Trnovo. Svečanosti su prisustvovali Zhang Xianyi, kineski veleposlanik u Sloveniji, njegova supruga, Chen Jian i Danijela Voljč, kineski odnosno slovenski ravnatelji Konfucijeva instituta Sveučilišta u Ljubljani, Irena Kokovnik, ravnateljica navedene osnovne škole te svi važniji predstavnici iz partnerske institucije tj. šangajskog Instituta za vanjsku trgovinu.

Prilikom ceremonije otvaranja, uvaženi gosti održali su govore te čestitali na ovom pothvatu u nadi da nije posljednji. Kineski veleposlanik je istaknuo kako je jezik most koji spaja različite kulture te da je otvaranje Konfucijeve učionice u Ljubljani još jedna platforma za uzajamno razumijevanje i učenje između Kine i Slovenije koje će svakako utjecati na jačanje prijateljskih veza dviju zemalja.

Učenici i polaznici šest škola i dječjih vrtića koji će biti uključeni u rad Konfucijeve učionice održali su za goste prigodni program koji je uključivao pjesmu, ples, recitacije, tai chi i tome slično. Njihovi roditelji iznimno su ponosni što će upravo njihova djeca imati tu mogućnost kroz Konfucijevu učionicu naučiti jezik i razumjeti kinesku kulturu što će dodatno produbiti odnose dviju zemalja.

''Groznica kineskog jezika'' postala je u Sloveniji sve jača još otkako se 2010. otvorio Konfucijev institut. Godišnje u djelatnostima vezanim uz kinesku kulturu sudjeluje više od 4 000 ljudi. Prva Konfucijeva učionica u Sloveniji otvorila se u svibnju ove godine u Mariboru, a osnivanje učionice u Ljubljani označava novi napredak u učenju kineskog jezika u osnovnim i srednjim školama te dječjim vrtićima u toj zemlji.

Izvor: croatian.cri.cn