Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Kini se traže investitori za zadarski aerodrom


ZADAR - Tko je ovlastio, zadarskoj javnosti malo poznatu organizaciju, da zastupa interese Zračne luke zadar na sajmu u Kini, pitali smo direktoricu Irenu Ćosić.

ZADAR - Tko je ovlastio, zadarskoj javnosti malo poznatu organizaciju, da zastupa interese Zračne luke zadar na sajmu u Kini, pitali smo direktoricu Irenu Ćosić.

Zračna luka Zadar je VIP član CSEBA i kao takvu je zastupa na području prometa, u što spada zračno povezivanje Zračne luke Zadar s raznim destinacijama diljem svijeta i investicijskim ulaganjem, odgovor je direktorice koje objašnjava kako se radi o CSEBA ili Chinese Southeast European Business Association sa sjedištem u Zagrebu.
Predsjednikom je Mario Rendulić koji je uoči sudjelovanja na sajmovima u Kini za Zadarski list najavio traženje investitora za rekonstrukciju Zračne luke kako bi u nju mogli dolaziti veliki zrakoplovi iz Kine.

On će biti sudionik Međunarodnog foruma investicija u Macao te na Kineskom međunarodnom sajmu robe široke potrošnje i prvom Ningbo Expo za investicije i trgovine Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe, navela je direktorica Zračne luke.
Ona pojašnjava kako se ovom slučaju rekonstrukcija odnosi na dva najveća infrastrukturna projekta Zračne luke Zadar.

Riječ je o rekonstrukcija i produljenje USS-a (piste) i glavne stajanke. Ukupna vrijednost procjenjuje se na 53 milijuna eura.

S obzirom na činjenicu da financijsku konstrukciju nećemo moći zatvoriti s proračunskim sredstvima nužno je već sada tražiti alternativne načine sufinanciranja, kao što su EU fondovi, potencijalni zainteresirani investitori, a koje će u konačnici biti odobriti vlasnici Zračne luke, ističe direktorica Zračne luke.

Projekt rekonstrukcije USS-a i stajanke je bio na počeku zbog dugotrajne procedure ishođenja svih elaborata potrebnih za studiju utjecaja na okoliš. Tijekom ovog mjeseca se očekuje dobivanje konačnog pozitivnog rješenja od Ministarstva zaštite okoliša i prirode nakon čega će se pokrenuti redovni ponovljeni postupak ishođenja lokacijske i građevinske dozvole, najavila je direktorica Zračne luke, Irena Čosić.

Neprofitna udruga Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) lani je osnovao Mario Rendulić. Ta će privatna udruga raditi na unapređenju hrvatsko-kineske poslovne suradnje s naglaskom na privlačenju kineskih investicija.

Središnji ured Kineske poslovne asocijacije otvaren je 18. veljače 2014. godine u Zagrebu. Preko te udruge pregovaralo se i s uspostavom prve charter zračne veze iz Kine za Zadar.

 

Izvor: 057info.hr