Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Kini otvoren najduži most preko mora

U Kini otvoren najduži most preko mora


Najduži most preko mora otvoren je u Kini posle četiri godine izgradnje, javili su danas mediji. Most iznad zaliva Điaodžu na Žutom moru dug je 42 kilometra i povezuje istočnu kinesku luku Ćingdao sa ostrvom Huangdao Kineska televizija Si-Si-Ti-Vi prenela je da je most širok 35 metara, ima šest traka i stoj

Najduži most preko mora otvoren je u Kini posle četiri godine izgradnje, javili su danas mediji. Most iznad zaliva Điaodžu na Žutom moru dug je 42 kilometra i povezuje istočnu kinesku luku Ćingdao sa ostrvom Huangdao

Kineska televizija Si-Si-Ti-Vi prenela je da je most širok 35 metara, ima šest traka i stoji na 5.000 stubova. Njegova izgradnja koštala je više od 1,5 milijardi dolara.
Ova televizija je još navela kako je ova konstrukcija isprobana u ponedeljak, a da su most i podvodni tunel otvoreni za saobraćaj u utorak.
Prema podacima iz Ginisove knjige rekorda, do sada najduži most preko vode bio je most na jezeru Pontčartrejn u američkoj državi Luzijani. Taj most je kraći od kineskog za četiri kilometra.