Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Beogradu počela Nedelja kineske kulture

U Beogradu počela Nedelja kineske kulture


U četvrtak je na univerzitetu ''Megatrend'' u Beogradu otvorena Nedelja kineske kulture 2012. godine, koju zajedno organizuju kineska ambasada u Srbiji i univerzitet ''Megatrend''. Istog dana, na ovom univerzitetu je i održana ceremonija osnivanja Kineskog centra. Kineski ambasador u Srbiji Džang Vansjue je na sv

U četvrtak je na univerzitetu ''Megatrend'' u Beogradu otvorena Nedelja kineske kulture 2012. godine, koju zajedno organizuju kineska ambasada u Srbiji i univerzitet ''Megatrend''. Istog dana, na ovom univerzitetu je i održana ceremonija osnivanja Kineskog centra.Dani kineske kulture u Beogradu

Kineski ambasador u Srbiji Džang Vansjue je na svečanom otvaranju održao govor, u kojem je izrazio nadu da će se povećati razmena i saradnja sa kineskim univerzitetima nakon osnivanja Kineskog centra sa ''Megatrend'' univerzitetom, što će doprineti jačanju kontakata u oblasti kulture između dveju zemalja, boljeg upoznavanja mladih i produbljivanja prijateljstva između dvaju naroda.

Direktor ''Megatrend'' univerziteta Mića Jovanović je rekao da je Kineski centar formiran sa ciljem da se srpski studenti, profesori i svi drugi zainteresovani za kinesku kulturu bolje upoznaju sa kineskom civilizacijom, istorijom, kulturom, politikom, privredom i drugim oblastima, da uspostave tešnje kontakte sa kineskim narodom i da formiraju novu platformu za razmene u oblasti nauke, tehnike i kulture.

Srpska javnost poklanja veliku pažnju otvaranju Nedelje kineske kulture u Beogradu. Na ceremoniji otvaranja su učestvovali predsednik Skupštine Srbije, ministar za obrazovanje i dekani mnogih fakulteta u Srbiji.

Tokom ovogodišnje Nedelje kineske kulture biće izloženo 60 fotografija i prikazano 7 kineskih filmova, koje će prikazati spoj drevne i moderne Kine, kulturnog razvoja i prosperiteta, te razmena između Kine i drugih zemalja u oblasti kulture.

Izvor: serbian.cri.cn