Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Beogradu otvaranje izložbe savremene kineske umetnosti

U Beogradu otvaranje izložbe savremene kineske umetnosti


Večeras će u beogradskom Muzeju ''25. maj'' biti otvorena izložba pod nazivom ''Novi pogledi savremene kineske umetnosti'', koju zajednički priređuju Muzej istorije Jugoslavije i kinesko Ministarstvo kulture. Ovo je najveća izložba savremene kineske umetnosti u istočnoj Evropi, a do sada je gostovala u Sofiji

Večeras će u beogradskom Muzeju ''25. maj'' biti otvorena izložba pod nazivom ''Novi pogledi savremene kineske umetnosti'', koju zajednički priređuju Muzej istorije Jugoslavije i kinesko Ministarstvo kulture. Ovo je najveća izložba savremene kineske umetnosti u istočnoj Evropi, a do sada je gostovala u Sofiji, Bukureštu i Pragu.

Postavku ove izložbe čini više od šezdeset umetničkih dela četrdeset umetnika, među kojima su ulja na platnu, skulpture, fotografije i video instalacije. Kustos izložbe Šin Dongčeng je rekao da su stvaraoci, čija će dela biti izložena, najbolji predstavnici tri generacije savremenih kineskih umetnika, među kojima su: Cao Hui, Čeng Venling, Ling Đian, Đin Haijing, Čang Šugong, Ai Đing,Fang Liđun, Hong Hao, Ven Ćiu, Liang Fuđun, Li Hui, braća Luo i drugi.

Postavka izložbe savremene kineske umetnosti u Beogradu je jedna od prvih aktivnosti u okviru potpisanog Programa saradnje u oblasti kulture i umetnosti između Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Ministarstva kulture NR Kine za period 2013-2016. godine.

Najveću izložbu savremene kineske umetnosti u istočnoj Evropi posetioci će imati priliku da vide od 15. oktobra do 15. novembra 2013. godine

Izvor: serbian.cri.cn