Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

U Beogradu odata pošta poginulim kineskim novinarima


Ambasador Narodne Republike Kine Džang Van Su, predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) i dopisnici kineskih medija iz Beograda položili su danas vence na mestu srušene zgrade kineske ambasade, u kojoj je prilikom NATO bombardovanja pre 14 godina poginulo troje kineskih novinara, saopštilo je Udruženje novi

Ambasador Narodne Republike Kine Džang Van Su, predstavnici Udruženja novinara Srbije (UNS) i dopisnici kineskih medija iz Beograda položili su danas vence na mestu srušene zgrade kineske ambasade, u kojoj je prilikom NATO bombardovanja pre 14 godina poginulo troje kineskih novinara, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.

Predsednica UNS-a Ljiljana Smajlović rekla je da je UNS svestan žrtve koju su kolege podnele jer su bili srpski prijatelji. Ona je istakla da UNS i cela Srbija to niti mogu, niti žele da zaborave.

Ambasador NR Kine Džang Van Su rekao je da su narodi Kine i Srbije „bili i biće prijatelji".

U napadu NATO bombardera na ambasadu Narodne republike Kine, 7. maja 1999. godine, u 23 sata i 45 minuta, poginuli su Sing Sing i Đi Đing, dopisnici dnevnog lista Guang Ming Žibao i Šao Junhuan, dopisnik kineske nacionalne novinske agencije Sinhua.

Izvor: serbian.cri.cn