Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Tvrtke iz Ningboa žele logističke centre u Rijeci

Tvrtke iz Ningboa žele logističke centre u Rijeci


Izaslanstvo kineskog lučkoga grada ningboa danas je primio riječki gradonačelnik vojko obersnel, a razgovaralo se o mogućnostima suradnje na gospodarskom te drugim poljima.Članovi izaslanstva prije praijama kod gradonačelnika posjetili su Luku Rijeka i Lučku upravu Rijeka te tvrtku koncesionara na kontejnerskom

Izaslanstvo kineskog lučkoga grada ningboa danas je primio riječki gradonačelnik vojko obersnel, a razgovaralo se o mogućnostima suradnje na gospodarskom te drugim poljima.

Članovi izaslanstva prije praijama kod gradonačelnika posjetili su Luku Rijeka i Lučku upravu Rijeka te tvrtku koncesionara na kontejnerskom terminalu Adriatic Gate gdje su im predstavljene mogućnosti za transport robe iz Kine.


Gradonačelnik Obrersnel je kazao da Rijeka nastoji postati jedna od najvažnijih luka za ulaz robe u Europu, prvenstveno s Dalekog istoka. Istaknuo je da, osim lučkih postrojenja, u zaleđu Rijeke postoje industrijske i radne zone pogodne za razvoj logističkih baza.

Obersnel je naveo da su ambicije riječke luke da u sljedeće tri do četiri godine udvostruči svoje kapacitete, dodajući da se očekuje da Vlada putem svojih najavljenih programa rekonstruira željezničku prugu prema Zagrebu, odnosno Mađarskoj, kako bi mogla podnijeti očekivano opterećenje zbog rasta lučkog prometa.

Predvodnik kineskog izaslanstva Chen Bingshui, zamjenik predsjednika tamošnjeg političkog savjetodavnog tijela NR Kine za područje Ningboa, iskazao je interes za suradnjom u prometnom povezivanju dviju luka i posebno naglasio vrijednost mogućih logističkih baza u zaleđu.

Predložio je da se u Ningbou organizira predstavljanje mogućnosti tog područja za tamošnje tvrtke, navodeći da mnoge od njih žele uspostaviti prekomorske uvozen centre.

Obersnel je prihvatio ponudu, najavivši da će organizirati put u Ningbo za predstavnike Luke, Lučke uprave i gospodarstvenika.

Ningbo je lučki grad na sjeveroistoku kineske Provincije Zhejiang. Prema podacima nakon popisa stanovništva 2010. Ningbo ima oko 7,5 milijuna stanovnika. Nalazi se oko 220 kilometara južno od Shanghaia. Danas je Ningbo najvažnija kineska luka za izvoz električnih proizvoda, tekstila, živežnih namirnica i industrijske opreme te je šesta luka na svijetu po prometu.

Izvor: index.hr