Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Turska se okreće Rusiji i Kini

Turska se okreće Rusiji i Kini


Premijer Redžep Erdogan kaže da će se njegova zemlja pridružiti Šangajskoj grupi jer od Evropske unije ne dobija pohvale za reforme na putu ka Evropi Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je da će se njegova zemlja okrenuti Šangajskoj grupi, koju predvode Rusija i Kina, jer od EU ne dobija pohvale

Premijer Redžep Erdogan kaže da će se njegova zemlja pridružiti Šangajskoj grupi jer od Evropske unije ne dobija pohvale za reforme na putu ka Evropi

Premijer Turske Redžep Tajip Erdogan najavio je da će se njegova zemlja okrenuti Šangajskoj grupi, koju predvode Rusija i Kina, jer od EU ne dobija pohvale za reforme u približavanju Evropi.

- Naše diplomate nas redovno izveštavaju o napretku u pregovorima sa EU. Međutim, EU nije otvorena i potpuno jasna u odnosima prema Turskoj. Neka više jasno kažu šta žele s nama, pa da znamo šta nam je činiti. Samo pričaju i nikako da nam kažu nešto konkretno. Zbog svega toga moramo da tražimo alternativu. Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu rekao sam da smo spremni da uđemo u Šangajsku organizaciju za saradnju, pa da EU kažemo zbogom - rekao je Erdogan turskim medijima.

U Šangajskoj grupi su još bivše republike Sovjetskog Saveza Kazahstan, Kirgistan, Tadžikistan i Uzbekistan. Tih šest azijskih država povezalo se iz bezbednosnih razloga, održavaju zajedničke vojne vežbe i razvijaju ekonomsku saradnju.

Izvor: kurir-info.rs