Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Tumbaković smenjen zbog loših rezultata

Tumbaković smenjen zbog loših rezultata


Srpski trener Ljubiša Tumbaković smenjen je sa mesta šefa stručnog štaba kineskog prvoligaša Vuhan Zala zbog serije loših rezultata otkako je preuzeo taj kineski klub, objavilo je rukovodstvo Vuhan Zala. Srpski trener je nakon poraza u nedelju od Guangdžou Fulija od 5:1 rekao je da ne namerava da klub napusti

Srpski trener Ljubiša Tumbaković smenjen je sa mesta šefa stručnog štaba kineskog prvoligaša Vuhan Zala zbog serije loših rezultata otkako je preuzeo taj kineski klub, objavilo je rukovodstvo Vuhan Zala. Srpski trener je nakon poraza u nedelju od Guangdžou Fulija od 5:1 rekao je da ne namerava da klub napusti do kraja sezone, ali je uprava odlučila drugačije.

Tumbaković je sredinom aprila napustio funkciju sportskog direktora Partizana i prihvatio poziv Kineza, iako je klub već tada bio u teškoj situaciji, pred borbom za opstanak u nacionalnom prvenstvu.

Pod njegovim vođstvom, Vuhan je na 15 utakmica zabeležio deset poraza, tri remija i samo dve pobede. Klub trenutno ima samo 10 bodova i nalazi se na poslednjem, 16. mestu Kineske super lige, sa zaostatkom od sedam bodova od pretposlednjeg Šapurićevog Čangčuna.

Tumbaković je ranije sa velikim uspehom radio u Kini. Vodeći Šandong od 2004. do 2009. godine sa tim klubom je osvojio dve šampionske titule i dva puta je bio najbolji trener Kine.

Izvor: serbian.cri.cn