Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

„Trojstvo“ Luke Radojevića u Kini

„Trojstvo“ Luke Radojevića u Kini


BERANE – Umjetnik Luka Radojević predstavljaće Crnu Goru na Internacionalnom festivalu bronzane skulpture u kineskom gradu Tong Ling. Ovaj festival se održava od 30. oktobra do 5. novembra, a okuplja umjetnike iz tridesetak zemalja. Skulptura „Trojstvo“ kojom će se mladi crnogorski umjetnik predstaviti u Ki

Trojstvo Luke RadojevićaBERANE – Umjetnik Luka Radojević predstavljaće Crnu Goru na Internacionalnom festivalu bronzane skulpture u kineskom gradu Tong Ling. Ovaj festival se održava od 30. oktobra do 5. novembra, a okuplja umjetnike iz tridesetak zemalja. Skulptura „Trojstvo“ kojom će se mladi crnogorski umjetnik predstaviti u Kini visoka je 280 centimetara i ostaće da krasi park skulpture u ovom gradu.

Tim povodom, predsjednik opštine Vuka Golubović primio je juče (23. oktobar) Radojevića. Uz zahvalnost za predstavljanje Berana i Crne Gore i želju da ono bude što uspješnije, Golubović je naglasio da, uz uspjehe sportista, upravo kultura predstavlja najbolji način afirmacije grada i države, čemu lokalna uprava finansijski i na druge načine pomaže.

Ističući da se Beranama uvijek rado vraća, Radojević je zahvalio na podršci i pažnji koju dobija od porodice, institucija i ljudi iz Crne Gore. Luka Radojević radi kao asistent japanske umjetnice Akiko Sato i živi na relaciji Berane – Italija – Švajcarska.

Učestvovao je na nekoliko grupnih izložbi u Iranu, Sloveniji i Italiji, a nakon boravka u Kini radove će predstaviti u Rusiji i Libanu.

Izvor: www.pobjeda.me