Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Trifunović: U Kini cene srpske fudbalere

Trifunović: U Kini cene srpske fudbalere


Prošle sezone fudbaleri Liaoninga tek u poslednjem kolu su obezbedili opstanak u kineskom šampionatu, a ove posle 10 kola drže peto mesto na tabeli i predstavljaju najprijatnije iznenađenje. Jedan od najzaslužnijih za to je srpski fudbaler Miloš Trifunović. "Iskreno, nisam iznenađen trenutnim plasmanom na tab

Prošle sezone fudbaleri Liaoninga tek u poslednjem kolu su obezbedili opstanak u kineskom šampionatu, a ove posle 10 kola drže peto mesto na tabeli i predstavljaju najprijatnije iznenađenje. Jedan od najzaslužnijih za to je srpski fudbaler Miloš Trifunović. "Iskreno, nisam iznenađen trenutnim plasmanom na tabeli. Doveli smo dobra pojačanja, došao je novi sponzor, i sve to je dovelo do dobrih igara i rezultata. Zadovoljan sam i svojim partijama, ali, naravno, može bolje i trudim se da napredujem. Već godinu i po dana sam ovde, upoznao sam dosta kineski fudbal i sada mi je mnogo lakše. Porodica mi je sada tu, što mi mnogo znači", rekao je Trifunović, koji je postigao dva pogotka ove sezone. Bivšem napadaču Crvene zvezde ugovor sa Liaoningom ističe na kraju sezone, a kaže da su ga u pauzi između dva prvenstva zvali još neki klubovi iz Kine.

"Bilo je kontakata sa pojedinim klubovim prošle godine, ali sam imao ugovor i nisam želeo da menjam sredinu. Kina je postala i sjajno tržište za srpske trenere, što sam znači da smo na ceni. Nadam se da će napraviti dobre rezultate sa svojim klubovima. Nisam ni sa kim od njih u kontaktu, ali se uvek lepo ispričamo kada se vidimo na utakmicama", naglasio je Trifunović.

Iako je daleko, Trifunović ne propušta da isprati rezultate Crvene zvezde, čije boje je branio pre nekoliko sezona.

"Mnogo mi je žao zbog poraza u derbiju, novi trener je odradio odličan posao. Smanjio je prednost Partizana, ali na kraju nije uspeo da pobedi u derbiju. Nadam se da će sledeće sezone biti dosta bolje i verujem da dolaze bolji dani za Crvenu zvezdu", naglasio je srpski fudbaler.

U narednom kolu kineskog prvenstva, Liaoning u subotu dočekuje Điangsu Seinti.

Izvor: blic.rs