Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

“Terakota dječak” Maje Hrgović premijerno izveden u Kini!


U gradu Xi'anu u Kini, u kazalištu za djecu i mlade Meriton, premijerno je biti izvedena predstava “Terakota dječak” autorice Maje Hrgović, u režiji Ivice Šimića. Igor Karlić, hrvatski skladatelj, napisao je originalnu glazbu za ovu predstavu. U predstavi (namijenjenoj djeci od 7 godina naviše), sudjeluju

U gradu Xi'anu u Kini, u kazalištu za djecu i mlade Meriton, premijerno je biti izvedena predstava “Terakota dječak” autorice Maje Hrgović, u režiji Ivice Šimića. Igor Karlić, hrvatski skladatelj, napisao je originalnu glazbu za ovu predstavu. U predstavi (namijenjenoj djeci od 7 godina naviše), sudjeluju mladi plesači i glumci, studenti umjetničkih škola u Xi'anu.

Premijera predstave Terakota dječakŠimićeva predstava sjedinjuje kinesku tradiciju, kulturnu povijest i mitologiju sa suvremenim životom djece i mladih u Kini i problematizira odnos mladih prema svojoj prošlosti. Hrgović i Šimić govore o nekritičkom prihvaćanju sadašnjosti, o negativnim utjecajima globalizacije, kao i posljedicama fizičkog i duhovnog zagađenja.

“Terakota dječak” priča je o dječaku u potrazi za identitetom. Kroz niz susreta s kineskim mitološkim bićima te “junacima” suvremenosti, suprotstavljajući se staromodnom sustavu i materijalističkom okruženju, dječak će se izboriti za svoj glas i svoje lice te poziva i druge vojnike od terakote da krenu njegovim putem.

Produkcija će postati dijelom stalnog programa matičnoga kazališta u kulturnom kompleksu Da Hua 1935, a od jeseni kreće na lokalna i međunarodna gostovanja.

U rujnu Ivica Šimić postaje umjetničkim direktorom kazališta Meriton u Xi'anu pa uskoro možemo očekivati i nove predstave ovoga kazališta u kojima će, kao i u predstavi “Terakota dječak”, sudjelovati i hrvatski umjetnici.

 

Izvor: glas-slavonije.hr