Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Telekom ulaže 150 miliona evra u razvoj fiksne telefonije


Kompanija Telekom Srbije, čiji je većinski vlasnik država Srbija i kineska kompanija Huaveji potpisali su juče ugovor o modernizaciji fiksne telefonije u Srbiji kojim je predviđeno da Telekom u naredne tri godine u taj posao uloži 150 miliona evra. Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk je rekao da realiza

Kompanija Telekom Srbije, čiji je većinski vlasnik država Srbija i kineska kompanija Huaveji potpisali su juče ugovor o modernizaciji fiksne telefonije u Srbiji kojim je predviđeno da Telekom u naredne tri godine u taj posao uloži 150 miliona evra.

Generalni direktor Telekoma Predrag Ćulibrk je rekao da realizacija posla počinje od sutra i da očekuje da Telekom ostave vodeći operater u Srbiji.

Telekom SrbijaProjekat unapređenja fiksne mreže je novo poglavlje u razvoju telekomunikacija u Srbiji, ocenio je Ćulibrk i dodao da se planira da korisnici Telekoma imaju i mnogo brži protok interneta nego do sada.

On je naveo da će modernizacija mreže Telekoma doneti korist za više od milion domaćinstava u Srbiji.

Potpisivanju sporazuma prisustvovao je premijer Srbije Aleksandar Vučić, kao i kineski ambasador Li Mančang i predsednik kompanije Huawei za centralnu i istočnu Evropu i nordijski region Tang Saoming.

Vučić je istakao da će Srbija saradnju sa Kinom podići za još jedan stepenik više i da očekuje nove zajedničke ekonomske projekte dve strane.

Prema Vučiću, najava Telekoma da će u modernizaciju mreže u naredne tri godine uložiti 150 miliona evra je dobra i doprineće ekonomskom napretku Srbije.

Vučić je istakao i da očekuje da Telekom ostane konkurentan na tržištu.

Tang Saoming iz kompanije Huaveji je rekao da će optička mreža Telekoma biti modernizovana u naredne tri godine i zahvalio vladama Srbije i Kine za podršku.

On je ocenio da će zahvaljujući tome biti povećan kvalitet komunikacija i života građana Srbije.

Kineski ambasador Li Mančang je rekao da će nastaviti da radi na jačanju saradnje svoje zemlje sa Kinom i da spremnost za jačanje saradnje potvrđuje i pismo kineskog premijera Li Kećijanga srpskom kolegi Vučiću.

Izvor: rs.n1info.com.