Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Tajnik pokrajinskog partijskog odbora Gansua u susretu hrvatske delegacije

Tajnik pokrajinskog partijskog odbora Gansua u susretu hrvatske delegacije


Wang Sanyun, tajnik pokrajinskog partijskog odbora Gansua, se 22. studenoga susreo u Lanzhouu, glavnom gradu Gansua, s hrvatskom delegacijom, na čelu s Gordanom Jandrokovićem, zamjenikom predsjednika stranke HDZ-a. Wang je pozdravio hrvatsku delegaciju te ih upoznao s razvojem društva i gospodarstva Gansua. Rekao

Wang Sanyun, tajnik pokrajinskog partijskog odbora Gansua, se 22. studenoga susreo u Lanzhouu, glavnom gradu Gansua, s hrvatskom delegacijom, na čelu s Gordanom Jandrokovićem, zamjenikom predsjednika stranke HDZ-a.

Wang je pozdravio hrvatsku delegaciju te ih upoznao s razvojem društva i gospodarstva Gansua. Rekao je kako Hrvatska ima dugu povijest i bogatu kulturu, te je jedna od najvažnijih zemalja srednje i istočne Europe. Kina i Hrvatska imaju duboko tradicionalno prijateljstvo, a u proteklih nekoliko godina došlo je do obostranog proširenja suradnje, u trgovini, kao i u kulturi, stoga su bilateralni odnosi dviju zemalja sve bolji.

Gansua je velika pokrajina, s bogatim resursima i kulturom, raznolikim prirodnim okolišem i posebnom lokacijom, što je razlog njezine sjajne povijesti. No, s klimatskim i društvenim promjenama, Gansu se postepeno pretvorio u slabije razvijeno područje, međutim, nakon reformi i otvaranja, dolazi razdoblje bržeg razvoja. Proteklih nekoliko godina, uz potporu vlade, s posebnim politikama kao što su Veliki razvoj zapadnih regija, olakšanje siromaštva i tome slično, razvoj društva i gospodarstva Gansua se neprestano ubrzava, brzina rasta glavnih ekonomskih pokazatelja je prioritet zemlje. Wang je izrazio želju za jačanje razmjene i suradnje u raznim područjima Gansua i Hrvatske, kao i za podizanje odnosa na novi nivo.

Jandroković je izjavio kako je ovaj posjet hrvatskoj delegaciji dao više informacija o pokrajini Gansu, te je ostavio duboki utisak ostvarenje društvenog i ekonomskog razvoja. Pod utjecajom svjetske gospodarske krize, gospodarstvo Hrvatske nije u dobrom stanju. Hrvatska bi trebala učiti na temelju iskustva Gansua, promicati obostranu suradnju i komunikaciju kako bi ostvarili uzajamnu korist i razvoj.

Izvor: croatian.cri.cn