Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Svečanost otvaranja Konfucijeve učionice u Kopru


Ljubljana, 25. studenog 2014. (Xinhua) - Svečanost otvaranja Konfucijeve učionice Sveučilišta u Primorskoj se održala 25. studenog. Riječ je o četvrtom mjestu za predstavljanje kineskog jezika i kulture, kao i promicanju razmjene kulture između Kine i Slovenije, a prva tri mjesta su glavni grad Ljubljana, Marib

Ljubljana, 25. studenog 2014. (Xinhua) - Svečanost otvaranja Konfucijeve učionice Sveučilišta u Primorskoj se održala 25. studenog. Riječ je o četvrtom mjestu za predstavljanje kineskog jezika i kulture, kao i promicanju razmjene kulture između Kine i Slovenije, a prva tri mjesta su glavni grad Ljubljana, Maribor i Kranj.

Na svečanosti su sudjelovali i održali govore Dragan Marušić, rektor Sveučilišta u Primorskoj, Nie Qing, zamjenik rektora Šangajskog sveučilišta za međunarodnu trgovinu i ekonomiju, ravnateljica koparske Konfucijeve učionice i Wu Dongmei, otpravnik Kineskog veleposlanstva u Sloveniji.

Šangajsko sveučilište za međunarodnu trgovinu i ekonomiju i Sveučilište u Primorskoj su potpisali sporazum o suradnji u područjima humanističkih znanosti, uprave i turizma. Smatraju se da će koparska Konfucijeva učionica izgraditi novi most za razmjenu kulture između Kine i Slovenije.

Šangajsko sveučilište za međunarodnu trgovinu i ekonomiju i Sveučilište u Ljubljani su otvorili prvi Konfucijev institut u Sloveniji, a nakon toga su u četiri Konfucijeve učionica upisali više od 700 ljudi, djece i odraslih.

Sveučilište u Primorskoj se nalazi u gradu Koparu, 105 km od Ljubljane, i jedno je od tri javna sveučilišta u Sloveniji. Na njemu se nalazi devet fakulteta: obrazovanje, humanistička znanost, uprava, prirodna znanost, informacijska tehnologija, turizam, medicina i dizajn.

Izvor: croatian.cri.cn