Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Sve jače veze Srpske sa Kinom


BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i generalni direktor kompanije "Čajna Šandong internešnel end tehnikal kooperejšn grup" Meng Jan potpisali su u nedelju u Banjaluci Memorandum. Cilj je što uspešniji razvoj infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja. Kineska kompanija i

BANjALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić i generalni direktor kompanije "Čajna Šandong internešnel end tehnikal kooperejšn grup" Meng Jan potpisali su u nedelju u Banjaluci Memorandum. Cilj je što uspešniji razvoj infrastrukturnih projekata u oblasti saobraćaja. Kineska kompanija izrazila je zainteresovanost za sklapanje komercijalnog ugovora za realizaciju projekta unapređenja, rehabilitacije i izgradnje pruge Banjaluka - Novi Grad - Dobrljin, za izgradnju auto-puta Banjaluka - Prijedor - Novi Grad, odnosno prvu fazu od Banjaluke do Prijedora, kao i da bude revidirana saradnja na projektu renoviranja i izgradnje banjalučkog aerodroma.

Potpisivanje memoranduma sa ajna Šandong internešnel end tehnikal kooperejšn grupMinistar Neđo Trninić očekuje da veći deo projektne dokumentacije bude završen do kraja februara, nakon čega bi se moglo dalje govoriti o dinamici projekata.

On je naveo da još nisu razgovarali o detaljima projekata, ali je dodao da bi rekonstrukcija pruge bila finansirana iz kreditnih sredstava, a auto-put kao koncesija.

Direktor kompanije Meng Jan izjavio je da potpisnici Memoranduma moraju uložiti maksimalan napor da bude što pre započeta realizacija projekata.

- Kao kompanija koja dolazi iz prijateljske zemlje želimo da damo maksimalan napor da bismo pomogli Republici Srpskoj u daljem razvoju. Nadam se da će Kina sa srpskim narodom imati dalji razvoj prijateljskih odnosa - rekao je Jan.

Potpisivanju Memoranduma prisustvovao je i premijer Republike Srpske Željka Cvijanović koja je izjavila da je ovaj memorandum rezultat višegodišnjih privrednih, ali i političkih razgovora između Srpske i Kine.

- Republika Srpska je veoma zainteresovana za sve vidove saradnje sa Kinom, rekla je Cvijanovićeva.

DOBRA ISKUSTVA

CVIJANOVIĆEVA je napomenula da Srpska ima dobra iskustva kada je reč o saradnji sa kineskim kompanijama i da je Vlada potpuno opredeljena za svaku buduću saradnju, te je izrazila uverenje da će planirani projekti biti realizovani i da će rezultati uskoro biti vidljivi.

- Sigurna sam da ćemo planirati i već planiramo realizaciju i nekih drugih infrastrukturnih projekata - rekla je Cvijanovićeva.

Izvor: novosti.rs