Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Susret Wen Jiabao-a s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem

Susret Wen Jiabao-a s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem i crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem


Kineski premijer Wen Jiabao se 26. travnja u Varšavi susreo s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, kao i s 15 drugih čelnika zemalja srednjoistočne Europe koji su sudjelovali na sastanku čelnika Kine i zemalja srednjoistočne Europe. U susretu s Zoranom Milanovićem Wen je naglasio kako se ove godine obilj

Kineski premijer Wen Jiabao se 26. travnja u Varšavi susreo s hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem, kao i s 15 drugih čelnika zemalja srednjoistočne Europe koji su sudjelovali na sastanku čelnika Kine i zemalja srednjoistočne Europe.

U susretu s Zoranom Milanovićem Wen je naglasio kako se ove godine obilježava dvadeseta godišnjica uspostave diplomatskih odnosa između Kine i Hrvatske. Kineska strana želi jačati razmjene na visokom nivou s hrvatskom stranom, potaknuti svoja poduzeća da sudjeluju u izgradnji i obnovi hrvatskih luka i multinacionalne željeznice, povećati međusobno ulaganja i suradnju u turizmu i civilnoj aviaciji, te međusobne odnose dviju zemalja sveobuhvatno potaknuti.

Zoran Milanović je izjavio da hrvatska strana želi zajedno s kineskom stranom ulagati napore kako bi se iskoristile geografske prednosti i surađivati u oblastima privrede i trgovine, prometa itd.

U susretu s crnogorskim premijerom Igorom Lukšićem, Wen je izjavio da kineska Vlada želi poticati svoja poduzeća da sudjeluju u izgradnji autoceste i luke u Crnoj Gori, zatim pružiti pomoć u rekonstrukciji crnogorske flote i jačati suradnju u lučkom utovaru.

Igor Lukšić je zahvalio na kineskoj podršci u razvoju crnogorskog gospodarstva, te izrazio nadu da će kineska strana jačati suradnju sa Crnom Gorom u oblastima energetike, informatike, prometa, itd.

Premijer Wen se istog dana također susreo s rumunjskim premijerom Mihai-Razvanom Ungureanuom, češkim premijerom Petrom Necasom, mađarskim premijerom Viktorom Orbanom, slovačkim premijerom Robertom Ficom, litvanskim premijerom Andriusom Kubiliusom, estonskim premijerom Andrusom Ansipom, makedonskim premijerom Gruevskijem, albanskim potpremijerom Haxhinastom i bugarskim potpremijerom Djankovom,itd.

Izvor:croatian.cri.cn