Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Susret Shen Zhifeia i Branka Grčića

Susret Shen Zhifeia i Branka Grčića


Shen Zhifei, kineski veleposlanik u Hrvatskoj se 14. veljače sastao s Brankom Grčićem, potpredsjednikom hrvatske Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije. Kineski veleposlanik je najprije čestitao Grčiću na preuzimanju dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra te izrazio nadu da će Kin

Shen Zhifeia i Branka GrčićaShen Zhifei, kineski veleposlanik u Hrvatskoj se 14. veljače sastao s Brankom Grčićem, potpredsjednikom hrvatske Vlade i ministrom regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije.

Kineski veleposlanik je najprije čestitao Grčiću na preuzimanju dužnosti potpredsjednika Vlade i ministra te izrazio nadu da će Kina i Hrvatska zajedničkim naporima, koristeći priliku 20. godišnjice uspostave diplomatskih odnose, povećati političke odnose dvaju zemalja i promicati praktičnu suradnju u trgovini i investicijama.

Branko Grčić je kineskom veleposlaniku predstavio gospodarsku politiku hrvatske nove Vlade kao i financijski proračun za 2012. godinu koji će uskoro biti objavljen. Grčić je rekao da hrvatska nova Vlada visoko cijeni trgovinske odnose s Kinom, te da su proteklih godina hrvatsko-kineski trgovinski odnosi postigli veliki napretak, ali još uvijek postoji veliki prostor za razvoj, naročito u području kineskih investicija u Hrvatsku. Hrvatska nova Vlada će nastojati poboljšati investicijski okoliš u Hrvatskoj i uspostaviti niz projekata za privlačenje investicija, te se nada da će kineska poduzeća povećati investicije u Hrvatsku.

Izvor:croatian.cri.cn