Uvoz iz Kine
email adresa

09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Susret Li Keqianga i Nikole Gruevskog u Pekingu

Kineski premijer Li Keqiang se danas prijepodne u Velikoj narodnoj dvorani sastao sa svojem kolegom iz Makedonije, Nikolom Gruevski.
Susret Li Keqianga i Nikole Gruevskog u Pekingu
Gabriel Grupa agent za pronalaženje i slanje robe iz Kine.
Kategorija: Vesti iz arhive

Kineski premijer Li Keqiang sa kolegom iz Makedonije, Nikolom GruevskimLi Keqiang je tijekom sastanka izjavio da je Makedonija kineski prijatelj i partner u jugoistočnoj Europi. Na osnovi uzajamnog poštovanja, povjerenja i podrške, dvije zemlje su ostvarile niz praktičnih interesa i doprinosile razvoju bilateralnih odnosa. Kako je naveo, Kina želi i dalje poboljšavati međusobnu suradnju s Makedonijom u područjima izgradnje infrastrukture, industrije, obnove željeznica, izgradnje autoceta i elektrana. "Kina podržava svoje tvrtke na odlazak u Makedoniju kako bi sudjelovali u lokalnim projektima te ostvaruju suradnju i proširuju poljoprivrednu razmjenu.", dodao je Li.

Gruevski je izjavio da su činjenice pokazale da je 16 plus 1, koju je predložila Kina, dobra inicijativa i igra važnu ulogu u doprinošenju međusobne suradnje. Suradnja između Kine i Makedonije je donijela interese objema stranama, a Makedonija se nada da će Kina aktivno sudjelovati u njihovim projektima hidroelektrana, plinovodu, prijevozu, industrijskim zonama, prehrani i ostalom.

Izvor: croatian.cri.cn