Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Susret Hui Liangju-a sa Vjekoslavom Bevandom

Susret Hui Liangju-a sa Vjekoslavom Bevandom


Kineski vicepremijer Hui Liangju se 31. marta u Sarajevu sastao sa Vjekoslavom Bevandom, predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine. Hui Liangju je preneo srdačne pozdrave i dobre želje kineskog premijera Ven Điabaoa i dodao da Kinu i BiH vezuje tradicionalno duboko prijateljstvo. Tokom proteklih 17 go

Kineski vicepremijer Hui Liangju se 31. marta u Sarajevu sastao sa Vjekoslavom Bevandom, predsedavajućim Saveta ministara Bosne i Hercegovine.

Hui Liangju je preneo srdačne pozdrave i dobre želje kineskog premijera Ven Điabaoa i dodao da Kinu i BiH vezuje tradicionalno duboko prijateljstvo. Tokom proteklih 17 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju zemalja, postignuti su pozitivni rezultati u oblasti uzajamnog političkog poverenja i u privrednoj i kulturnoj saradnji. Hui Liangju je istakao da Kina visoko ocenjuje napore BiH u razvoju odnosa sa Kinom i izražava zahvalnost na razumevanju i podršci u važnim pitanjima koja se tiču osnovnih kineskih interesa.

Vjekoslav Bevanda je rekao da BiH smatra Kinu dragim prijateljem. On je zahvalio Kini na pružanju podrške i rekao da izmedju dve zemlje postoji veliki potencijal saradnje u oblasti infrastrukture, izgradnje elektrana i novih izvora energije. Bevanda je izrazio nadu da će se produbiti kontakti preduzeća dveju zemalja, kako bi se produbila privredna saradnja dveju zemalja.

Izvor:serbian.cri.cn