Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Susret Dong Chunfenga i Dragana Čovića

Susret Dong Chunfenga i Dragana Čovića


Kineski veleposlanik u BiH Dong Chunfeng se 10. kolovoza sastao s predsjednikom predsjedništva BiH Draganom Čovićem, s obzirom na to da mu uskoro završava mandat u BiH.

Kineski veleposlanik u BiH Dong Chunfeng se 10. kolovoza sastao s predsjednikom predsjedništva BiH Draganom Čovićem, s obzirom na to da mu uskoro završava mandat u BiH. Susret Dong Chunfenga i Dragana ČovićaVeleposlanik Dong je istaknuo da je BiH na njega ostavila jako dubok i lijep dojam u posljednje dvije godine te da gdje god da je došao, dobio bi topao prijem. Istovremeno, odnosi između Kine i BiH se brzo razvijaju, a odnosi i suradnja projekta u mnogim područjima se neprestano razvijaju.

Vlada BiH je razvoj odnosa s Kinom postavila kao prioritet, a dvije zemlje više žele surađivati međusobno. Mehanizmi „16 plus 1" i „Jedan pojas, jedan put" su proširli područja suradnje između dviju zemalja.

Kina pridaje veliku važnost razvoju bilateralnih odnosa dviju zemalja, posebno kada je riječ o suradnji u velikim projektima. U posljednje dvije godine, kineske tvrtke su dogovorile više desetaka velikih projekta, a za nekoliko projekta su potpisani memorandumi o razumijevanju.

Čović je izjavio da su odnosi i suradnje u mnogim područjima između Kine i BiH postigli veliki uspjeh u posljednje dvije godine. On i vladini službenici na svim razinama BiH-a, koji su radili za HDZ BiH pod njegovom vodstvom, imali su česte kontakte i pozitivne komunikacije s veleposlanikom Dongom.

Zahvalio je Dongu na njegovim naporima uloženim u poticanju prijateljstva i suradnje dvije zemlje tijekom svojeg mandata. Obećao je razvijati prijateljsku komunikaciju i suradnju s idućim kineskim veleposlanikom u BiH, nastavit će dobar trend odnosa dvije zemlje te će povećati razinu gospodarske i trgovinske suradnje i kulturne komunikacije između dviju zemalja. Vjeruje da ako se dvije zemlje zajednički trude i stalno komuniciraju, vezani projekti suradnje će se provesti što je prije moguće.

 

Izvor: croatian.cri.cn