Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Susreli se predstavnici kineskog Odbora za planiranje obitelji i hrvatskog i makedonskog Ministarstva zdravstva

Susreli se predstavnici kineskog Odbora za planiranje obitelji i hrvatskog i makedonskog Ministarstva zdravstva


Zamjenik ravnatelja Odbora za planiranje obitelji pri kineskom Ministarstvu zdravstva Ma Xiaowei 16. lipnja prisustvovao je prvom Forumu ministara zdravstva Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe u Pragu, glavnom gradu Češke, tijekom kojeg se sastao sa zamjenikom hrvatskog ministra zdravstva Miljenkom Burom i

Zamjenik ravnatelja Odbora za planiranje obitelji pri kineskom Ministarstvu zdravstva Ma Xiaowei 16. lipnja prisustvovao je prvom Forumu ministara zdravstva Kine i zemalja Srednje i Istočne Europe u Pragu, glavnom gradu Češke, tijekom kojeg se sastao sa zamjenikom hrvatskog ministra zdravstva Miljenkom Burom i zamjenikom makedonskog ministra zdravstva Jovicom Andovskim.

Ma Xiaowei je izjavio da Kina i zemlje Srednje i Istočne Europe imaju sličnu povijest razvoja te da trenutno, u razdoblju tranzicije gospodarstva i društva, imaju veliki prostor za suradnju.

Unatoč tome što je Kina geografski udaljena od Hrvatske i Makedonije, njeguje svoje prijateljstvo s tim državama i dobre odnose koji su davno utemeljeni uspostavom diplomatskih odnosa. Prošlog prosinca je kineski premijer Li Keqiang prisustvovao trećem sastanku čelnika Kine i zemalja Srednje u Istočne Europe u Beogradu, gdje je postignut niz uspjeha. Ovaj forum također je važan dio "zaključka iz Beograda" koji je postignut prošle godine.

Ma je izrazio nadu da će ojačati međusobno upoznavanje kroz neprekidne razmjene između dviju strana, kao i poticanje sveobuhvatne suradnje u području zdravstva.

Hrvatski zamjenik ministra zdravstva Miljenko Bura naveo je kako Hrvatska visoko cijeni teoriju tradicionalne kineske medicine, dodavši da postoji mogućnost kombiniranja zdravstvenog turizma s tradicionalnom kineskom medicinom, čime bi se mogla potaknuti suradnja u području kliničke i rehabilitacijske medicine.

Zamjenik makedonskog ministra zdravstva Jovica Andovski je izjavio da se suradnja u području zdravstva brzo razvija nakon potpisivanja sporazuma o suradnji u područjima zdravstva i tradicionalne kineske medicine 2013. godine. Dvije zemlje su praktično surađivali u području tradicionalne medicine. Zahvalio je kineskoj strani na obrazovanju stručnog medicinskog osoblja za Makedoniju.

Susretu su prisustvovale i odgovorne osobe iz Odjela za međunarodnu suradnju pri Odboru za planiranje obitelji Ministarstva zdravstva.

Izvor: croatian.cri.cn