Uvoz iz Kine

[email protected]

pon-pet 09h-17h(Kinesko vreme)
Tel/WeChat +86-15208965341

pon-pet 09h-17h(Srednjeevropsko vreme)
Tel/Viber +381-642280245

Što je Kini Jangce, nama je Morava

Što je Kini Jangce, nama je Morava


Milan Bačević, jedan od ministara čija se fotelja nezvanično najviše drmala ponovo je u javnosti predstavio projekat za koji tvrdi da je najznačajniji u Evropi. Da li će se prisupiti izgradnji Kanala Dunav-Morava-Vardar treba da pokaže studija izvodljivosti koju radi kineska Čajna Gedžouba grup korporej

Milan BaćevićMilan Bačević, jedan od ministara čija se fotelja nezvanično najviše drmala ponovo je u javnosti predstavio projekat za koji tvrdi da je najznačajniji u Evropi.

Da li će se prisupiti izgradnji Kanala Dunav-Morava-Vardar treba da pokaže studija izvodljivosti koju radi kineska Čajna Gedžouba grup korporejšn.

Kineski partneri dobili su dokumentaciju staru i 150 godina, a za dva meseca završiće studiju o izvodljivosti kanala Dunav-Morava-Vardar do Soluna. Srbija će onda moći da odluči koji deo projekta će da realizuje, koliko bi to koštalo i kako uopšte doći do toliko para za investiranje.

Ministar prirodnih resursa Milan Bačević nije štedeo reči da opiše važnost Kanala Morava.

"Ne postoji nijedan projekat u Evropi koji po svom značaju može da nadmaši ovaj" , kaže Bačević.

A pošto Evropljana u projektu zasada nema, izabrao je - adekvatnije poređenje.

"Ono što je za Kinu Jangce, to je Morava za Srbiju".

Kinesko iskustvo besplatno će biti pretočeno u studiju o izvodljivosti. "Mi smo danas dobili prvu dokumentaciju i za dva meseca će fizibiliti studija biti gotova. Prvo moramo da analiziramo kompletnu dokumentaciju da bi na to mogli da vam odgovorimo", kaže Džai Fu Juan iz Čajna Gedžouba grup korporejšn

Bačević kaže da ovo nije ni na koji način favorizovanje jedne strane u realizaciji jednog ovako velikog projekta.

"Ako želimo više sadržaja, naravno da će koštati skuplje. Ako želimo manje, koštaće niže. U ovom trenutku, država Srbija nema nikakve finansijske obaveze zato što se još nije sklopio nikakav ugovor", navodi Bačević.

Izvor: b92.net